Vanliga frågor om Com Hem

Hur kontaktar man Com Hems kundtjänst?

Du kan kontakta Com Hems kundtjänst via telefon, mejl och chatt. På Com Hems supportsida hittar du vanliga frågor och svar och kan få hjälp med enklare ärenden. På Com Hems Drift- och felsöksida hittar du aktuell driftinformation.

Erbjuder Com hem fast bredband via fiber?

Ja, Com Hem erbjuder bredband via fiber.

Hur avslutar man ett bredbandsabonnemang hos Com Hem?

Vill du avsluta ett bredbandsabonnemang hos Com Hem är det enklast att kontakta kundservice via telefon eller e-post. Har du bindningstid kvar på ditt bredbandsabonnemang är det smidigast att överlåta abonnemanget med den resterande bindningstiden till en annan person.

Ingår det en trådlös router i Com Hems bredbandsabonnemang?

Om du väljer ett bredbandsabonnemang med bindningstid på 12 månader ingår det en trådlös router i ditt abonnemang. Med ett abonnemang utan bindningstid måste du själv skaffa en router.

Har Com Hem bredbandserbjudanden för olika målgrupper?

Com Hem erbjuder bredbandsabonnemang för studenter, där man beroende på adress och stadsnät har flera olika näthastigheter att välja mellan. Bindningstiden är alltid ett år, men då ingår bland annat en trådlös router.

Vårt omdöme om Com Hems bredband

Com Hem erbjuder fast bredband via fiber och kabel-tv med FiberKoax-teknik. Beroende på adress, stadsnät och nätuppkoppling har du flera olika bredbandshastigheter att välja mellan.

Utbudet av bredbandshastigheter kan tilltala vardagssurfaren i singelhushållet, men även den stora familjen där alla vill koppla upp sig och spela online-spel och streama film samtidigt. Oberoende tester har visat att Com Hem placerar sig i toppen när det gäller Sveriges snabbaste bredband, och ska vara särskilt bra för Youtube HD och Netflix.

Com Hem riktar sig kanske främst till privatpersoner, men även mot fastighetsägare och bostadsrättsföreningar. En stor fördel med Com Hem är att de även erbjuder bredbandsabonnemang för studenter till förmånliga priser, vilket inte alla bredbandsleverantörer på marknaden gör.

Kundtjänsten är relativt omfattande, där framför allt telefonväxelns öppettider sticker ut som ovanligt generösa. Tyvärr tyder kundernas betyg på Trustpilot på att det finns vissa brister när det gäller kundtjänstens expertis och kundbemötande.

Priserna, som precis som hos många andra större operatörer ligger något över snittet, är enligt många en av de stora nackdelarna med Com Hem. Och visst finns det många billigare alternativ, men det gäller att fundera över vad som faktiskt ingår i priset och vad man själv prioriterar. I flera av Com Hems bredbandsabonnemang ingår till exempel både trådlös router och vissa säkerhetstjänster.

Fördelar

  • Relativt stort utbud av bredbandshastigheter
  • Kundtjänstens generösa öppettider
  • Bredbandsabonnemang utan bindningstid

Nackdelar

  • Överlag högre priser
  • Startavgifter tillkommer
  • Vissa brister i kundservice

Com Hems erbjudande

Com Hem levererar fast bredband via fiber till stadsnät som IP-Only, Zitius, Open Universe och Open Infra, men erbjuder även fast bredband via kabel-tv (FiberKoax-teknik). Com Hem riktar sig både till privatpersoner, fastighetsägare och bostadsrättsföreningar.

Beroende på din adress, vilket stadsnät du är ansluten till och vilken slags nätuppkoppling du har tillgång till finns det i regel flera olika bredbandshastigheter att välja mellan. Till stadsnäten levererar Com Hem bredband upp till 1 000 Mbit/s och via kabel-tv upp till 1 200 Mbit/s.

Sök på din adress och se vilken typ av bredband och vilka näthastigheter du kan få.

Om du är osäker på vilken näthastighet du ska välja kan du fundera över dina surfvanor. 50 Mbit/s i nedladdningshastighet kan till exempel passa dig som mest läser mejl och scrollar på sociala medier, medan 300 eller 600 Mbit/s är bra alternativ för storfamiljen som vill surfa, online-spela och streama film och serier samtidigt.

Com Hem har särskilda studentabonnemang och erbjuder fast bredband i tre olika hastighetsnivåer till rabatterade priser. Studentabonnemangen har alltid en bindningstid på 12 månader, men då ingår en trådlös wifi-router. Inga startavgifter tillkommer.

Com Hem levererar även villafiber, vilket du som i nuläget har Öppen Fiber enkelt kan byta till. Med Com Hems villafiber får du till exempel tillgång till ett flertal leverantörer av tjänster som tv och telefoni. Bindningstiden är 24 månader, men då ingår en wifi-router. På Com Hems sida om villafiber hittar du vanliga frågor och svar, samt information om hur bytet går till steg för steg.

Vad ingår i Com Hems bredbandsabonnemang?

Vad som ingår i Com Hems ordinarie bredbandsabonnemang varierar något beroende på vilka näthastigheter du väljer och om du tecknar ditt abonnemang med eller utan bindningstid.

Om du till exempel väljer ett abonnemang med 50 Mbit/s utan bindningstid ingår bara själva bredbandet.

Köper du däremot bredband med 600 Mbit/s och 12 månaders bindningstid ingår en testvinnande wifi-router och tjänsterna Trygg Surf, Com Hem Cloud och Com Hem ID-skydd.

Vad kostar Com Hems bredband?

Enligt Post-och telestyrelsens sammanställning över prisutvecklingen bland svenska bredbandsleverantörer 2019 är Com Hem en av de dyrare alternativen. PTS tog fram en mediankostnad för ett bredbandsabonnemang med 100/10 Mbit/s i nedladdnings- respektive uppladdningshastighet, och Com Hems priser översteg snittet för i stort sett alla erbjudanden. Men tänk på att priserna kan variera rätt rejält beroende på var du bor och vilket stadsnät du är ansluten till.

Sök på din adress och se vilka priser som är aktuella för dig.

Om du väljer att teckna ditt bredbandsabonnemang med 12 månaders bindningstid ingår en wifi-router i priset. Tecknar du utan bindningstid tillkommer en kostnad för trådlös router. En relativt hög startavgift tillkommer alltid till Com Hems bredbandsabonnemang, med undantag för studentabonnemangen.

Hur omfattande är Com Hems kundtjänst?

Com Hem erbjuder precis som många andra bredbandsleverantörer support via telefon, mejl och chatt. Den stora fördelen med Com Hems kundtjänst är telefonväxelns generösa öppettider på vardagar, helger och även helgdagar. På Com Hems supportsida hittar du vanliga frågor och svar, och du kan även söka om du har någon specifik fråga. För att få information om eventuella driftstörningar kan du söka på din adress på Com Hems Drift- och felsöksida.

Enligt kundernas betyg på Trustpilot finns det dock vissa brister i Com Hems kundtjänst när det gäller både expertis och bemötande, så här finns det utrymme för förbättring. 

Helena Darlöf
Helena Darlöf Telekomskribent helena.darlof@bredband.se