Vanliga frågor om Tele2:s bredband

Erbjuder Tele2 mobilt bredband?

Ja, Tele2 erbjuder mobilt bredband.

Erbjuder Tele2 fast bredband via fiber?

Ja, Tele2 erbjuder fast bredband via fiber.

Hur mycket surf kan jag få med Tele2:s bredband?

Om du tecknar abonnemang för mobilt bredband kan du välja mellan obegränsad surf, 40 GB eller 100 GB surf. I abonnemangen för fast bredband är surfmängden obegränsad.

Har Tele2:s mobila bredband stöd för 5G?

Nej, det finns ingen information som tyder på att Tele2:s mobila bredband (för privatpersoner) har stöd för 5G. Men det kan ju gå snabbt, så håll utkik efter uppdateringar på operatörens hemsida.

Ingår det en router i Tele2:s bredband?

I abonnemangen för fast bredband ingår en wifi-router.  Om du tecknar företagsabonnemang ingår en router om du väljer abonnemang med bindningstid. I Tele2:s mobila bredband ingår ingen router men du kan lägga till det i din beställning.

Vilka bredbandshastigheter erbjuder Tele2?

Som privatperson kan du, lite beroende på din adress och uppkoppling, välja bredbandshastigheter på mellan 50 och 1 200 Mbit/s. Företagskunder har fyra bredbandsabonnemang att välja mellan, med 150, 300, 600 eller 1 200 Mbit/s. Normalhastigheterna i Tele2:s mobila bredband i 4G (LTE) är 10–50 Mbit/s.

Kan man få studentrabatt hos Tele2?

Ja, hos Tele2 får du som student rabatt när du tecknar abonnemang för fast bredband. Dessutom slipper du betala start-, frakt- och miljöavgifter.

Vårt omdöme om Tele2:s bredband

Tele2 erbjuder mobilt bredband och riktar sig både mot privat- och företagskunder. Tack vare sammanslagningen med Com Hem kan nu även både privatpersoner och företag teckna abonnemang för fast bredband i Tele2:s eget bredbandsnät. Operatören erbjuder fast bredband både via fiber, kabel-tv och ADSL. Bor du i villa och har tillgång till öppen fiber kan du även välja villafiber från Tele2.

Utbudet är relativt stort och håller hög kvalitet gällande både surfmängder och näthastigheter. Dessutom kan Tele2 erbjuda ett mobilnät, som på grund av sin styrka och täckning i hela landet, har utsetts till ett av Sveriges absolut bästa 4G-nät.

Ytterligare en fördel med Tele2 är kundtjänstens omfattning, med flera olika kontaktalternativ och generösa öppettider.

Något som talar emot Tele2 är de höga priserna, men här gäller det att du funderar över dina prioriteringar. Du som har möjlighet att lägga några kronor extra på ditt bredband får hos Tele2 ett kvalitativt utbud, omfattande kundtjänst och ett prisbelönt nät. Men om du däremot är ute efter att hålla bredbandskostnaderna så låga som möjligt och kanske inte behöver så mycket support är Tele2 förmodligen inte det bästa valet för dig.

Fördelar

  • Stabilt nät
  • Obegränsad surf
  • Omfattande kundtjänst

Nackdelar

  • Höga priser
  • Något begränsat utbud

Tele2:s erbjudanden

Mobilt bredband

Tele2 erbjuder både privatkunder och företag mobilt bredband genom 4G-teknik, även kallat LTE (Long-term Evolution), vilket enligt Tele2 ofta ger snabbare hastigheter än till exempel bredband via ADSL (telejacket). Normalhastigheterna för Tele2.s mobila bredband i 4G ligger på 10–50 Mbit/s.

Privatkunder kan köpa mobilt bredband med abonnemang med 40 GB, 100 GB eller obegränsad surf. Abonnemangen tecknas i regel helt utan bindningstider, vilket är en stor fördel eftersom det då blir lättare att byta surfmängd eller operatör om du inte är nöjd med ditt val. Som privatkund hos Tele2 kan du även köpa till extra datakort, vilket innebär att du enkelt kan dela din data med flera enheter. Datakorten gäller bara för datatrafik inom Sverige.

Företagskunder kan teckna abonnemang för mobilt bredband med 50, 100 eller 500 GB surf. Både privat- och företagskunder får själva köpa till ett USB-modem och trådlös router, detta ingår alltså inte i abonnemangen. 

Fast bredband

Genom en sammanslagning med Com Hem kan Tele2 nu erbjuda fast bredband för privatpersoner i sitt eget bredbandsnät, antingen via fiber, via kabel-tv eller ADSL. Vilka näthastigheter du kan välja mellan kan variera något beroende på var du bor och vilken uppkoppling som är tillgänglig, men alternativen ligger någonstans mellan 50 och 1 200 Mbit/s. Ett plus är att Tele2 erbjuder särskilda studentabonnemang till fast bredband. Som student får du fast bredband till lägre priser, och slipper dessutom både start-, frakt- och miljöavgifter.

Bredbandsabonnemangen tecknas utan bindningstid, men med en månads uppsägningstid. En wifi-router ingår i priset, men du får vara beredd på att en startavgift på 399 kronor tillkommer.

Fast bredband för företag

Tele2 erbjuder företagsabonnemang för fast bredband via fiber i sitt eget bredbandsnät. Företagskunder kan välja mellan bredbandshastigheterna 150, 300, 600 eller 1 200 Mbit/s, och på Tele2:s sida om att välja rätt hastighet finns värdefulla tips på hur ni kan tänka för att hitta ett abonnemang som passar just era behov och önskemål.

Tecknas bredbandsabonnemanget med bindningstid (vanligtvis 24 månader) tillkommer inga startavgifter. Under abonnemangstiden ingår en trådlös router utan extra kostnad.

Vad kostar Tele2:s bredband?

En av nackdelarna med Tele2 är de överlag höga priserna. Tele2:s prisnivå ligger långt över många av de billigare alternativen på marknaden, och när det gäller just det mobila bredbandet är Tele2 faktiskt operatören som är allra dyrast.

Det är dock viktigt att komma ihåg att i priset ingår även en omfattande kundtjänst och ett nät som har prisats både för sin täckning och styrka. Så om du har möjlighet och är beredd på att lägga några kronor extra på ditt bredband, kan Tele2 ändå vara ett bra alternativ.

Se vad Tele2:s bredband kostar på din adress

Hur bra är Tele2:s kundtjänst?

Du kan kontakta Tele2:s kundtjänst på flera olika sätt. Du kan ringa, chatta eller skicka mejl, och öppettiderna är generösa. På Tele2:s supportsida presenteras svar på vanliga frågor inom olika områden, till exempel betalning, abonnemang, priser och allmänna villkor. Här finns även felsökningsguider och aktuell driftinformation.

Tele2:s kundtjänst är på grund av sin omfattning och tillgänglighet enligt många en av företagets största styrkor. Kundernas betyg på Trustpilot är dock väldigt blandade, men enligt Svenskt kvalitetsindex lista över kundnöjdheten på telekommarknaden 2019, ligger Tele2 bra till hos både privat- och företagskunder. Tele2 kommer på plats tre av nio i båda kategorierna.