Vanliga frågor om Tele2

Erbjuder Tele2 mobilt bredband?

Ja, Tele2 erbjuder mobilt bredband. Jämför alla mobila bredband här.

Erbjuder Tele2 fast bredband via fiber?

Företagskunder kan teckna fast bredband via fiber och koax-teknik i Tele2:s eget bredbandsnät. Tele2 erbjuder även sina privatkunder kostnadsfria förmåner om man tecknar abonnemang för fast bredband via fiber hos Com Hem.

Hur mycket surf kan jag få med Tele2:s bredband?

Om du tecknar abonnemang för mobilt bredband kan du välja mellan obegränsad surf, 40 GB eller 100 GB surf. Med kontantkort för mobilt bredband kan du ladda 5, 15, 30,  eller 60 GB surf. I företagsabonnemangen för fast bredband är surfmängden obegränsad.

Ingår det en router i Tele2:s bredband?

I företagsabonnemangen för fast bredband ingår en router om du tecknar abonnemanget med bindningstid. I Tele2:s mobila bredband ingår ingen router men du kan lägga till det i din beställning.

Vilka bredbandshastigheter erbjuder Tele2?

Företagskunder som tecknar abonnemang för fast bredband i Tele2:s eget bredbandsnät kan välja på hastigheter mellan 100 och 1 200 Mbit/s. Normalhastigheterna i Tele2:s mobila bredband i 4G (LTE) är 10–50 Mbit/s.

Vårt omdöme om Tele2:s bredband

Tele2 erbjuder abonnemang och kontantkort för mobilt bredband och riktar sig både mot privat- och företagskunder. Företagskunder kan även teckna abonnemang för fast bredband via fiber i Tele2:s eget bredbandsnät. Utbudet är relativt stort och håller hög kvalitet gällande både surfmängder och näthastigheter. Dessutom kan Tele2 erbjuda ett mobilnät, som på grund av sin styrka och täckning i hela landet, har utsetts till ett av Sveriges absolut bästa 4G-nät.

Ytterligare en fördel med Tele2 är kundtjänstens omfattning, med flera olika kontaktalternativ och generösa öppettider.

Något som talar emot Tele2 är de höga priserna, men här gäller det att du funderar över dina prioriteringar. Du som har möjlighet att lägga några kronor extra på ditt bredband får hos Tele2 ett kvalitativt utbud, omfattande kundtjänst och ett prisbelönt nät. Men om du däremot är ute efter att hålla bredbandskostanderna så låga som möjligt och kanske inte behöver så mycket support är Tele2 förmodligen inte det bästa valet för dig.

Fördelar

  • Stabilt nät
  • Obegränsad surf
  • Omfattande kundtjänst

Nackdelar

  • Höga priser
  • Något begränsat utbud

Tele2:s erbjudanden

Mobilt bredband

Tele2 erbjuder både privatkunder och företag mobilt bredband genom 4G-teknik, även kallat LTE (Long-term Evolution), vilket enligt Tele2 ofta ger snabbare hastigheter än till exempel bredband via ADSL (telejacket). Normalhastigheterna för Tele2.s mobila bredband i 4G ligger på 10–50 Mbit/s.

Privatkunder kan köpa mobilt bredband med abonnemang såväl som med kontantkort. Om du väljer att teckna ett abonnemang finns alternativen 40 eller 100 GB surf, men Tele2 erbjuder även ett abonnemang med obegränsad surfmängd. Abonnemangen tecknas i regel helt utan bindningstider, vilket är en stor fördel eftersom det då blir lättare att byta surfmängd eller operatör om du inte är nöjd med ditt val. Som privatkund hos Tele2 kan du även köpa till extra datakort, vilket innebär att du enkelt kan dela din data med flera enheter. Datakorten gäller bara för datatrafik inom Sverige.

Wifi To Go är Tele2:s variant av kontantkort för mobilt bredband, och kan passa dig som kanske bara vill använda ditt mobila bredband under vissa perioder. Du beställer då ett tomt simkort och laddar på med surf vid behov. Du kan välja mellan 5, 15, 30 och 60 GB surf, och den datamängd du fyller på är sedan giltig i 12 månader.

Företagskunder kan teckna abonnemang för mobilt bredband med 50, 100 eller 500 GB surf. Både privat- och företagskunder får själva köpa till ett USB-modem och trådlös router, detta ingår alltså inte i abonnemangen. 

Fast bredband för företag

Tele2 erbjuder fast bredband via fiber eller FiberKoax i sitt eget bredbandsnät. Beroende på arbetsplatsens adress finns det möjlighet att välja mellan flera olika bredbandshastigheter: från 100 till 1 200 Mbit/s.

Se vilka hastigheter Tele2 kan leverera till ditt kontor.

Tecknas bredbandsabonnemanget med bindningstid (vanligtvis 24 månader) tillkommer inga startavgifter. Under abonnemangstiden ingår en trådlös router utan extra kostnad.

Vad kostar Tele2:s bredband?

En av nackdelarna med Tele2 är de överlag höga priserna. Tele2:s prisnivå ligger långt över många av de billigare alternativen på marknaden, och när det gäller just det mobila bredbandet är Tele2 faktiskt operatören som är allra dyrast.

Det är dock viktigt att komma ihåg att i priset ingår även en omfattande kundtjänst och ett nät som har prisats både för sin täckning och styrka. Så om du har möjlighet och är beredd på att lägga några kronor extra på ditt bredband, kan Tele2 ändå vara ett bra alternativ.

Hur bra är Tele2:s kundtjänst?

Du kan kontakta Tele2:s kundtjänst på flera olika sätt. Du kan ringa, chatta eller skicka mejl, och öppettiderna är generösa. På Tele2:s supportsida presenteras svar på vanliga frågor inom olika områden, till exempel betalning, abonnemang, priser och allmänna villkor. Här finns även felsökningsguider och aktuell driftinformation.

Tele2:s kundtjänst är på grund av sin omfattning och tillgänglighet enligt många en av företagets största styrkor. Kundernas betyg på Trustpilot är dock väldigt blandade, men enligt Svenskt kvalitetsindex lista över kundnöjdheten på telekommarknaden 2019, ligger Tele2 bra till hos både privat- och företagskunder. Tele2 kommer på plats tre av nio i båda kategorierna.

Helena Darlöf
Helena Darlöf Telekomskribent helena.darlof@bredband.se