Omdöme om Tele2:s bredband

Tele2 erbjuder mobilt bredband som riktar sig både mot privat- och företagskunder. Tack vare sammanslagningen med Com Hem kan nu även både privatpersoner och företag teckna abonnemang för fast bredband i Tele2:s eget bredbandsnät. Tele2 erbjuder fast bredband via fiber, kabel-tv och ADSL. Bor du i villa och har tillgång till öppen fiber kan du även välja villafiber från Tele2.

Utbudet är relativt stort och håller hög kvalitet gällande både surfmängder och näthastigheter. Dessutom kan Tele2 erbjuda ett mobilnät, som på grund av sin styrka och täckning i hela landet, har utsetts till ett av Sveriges absolut bästa 4G-nät.

Ytterligare en fördel med Tele2 är kundtjänstens omfattning, med flera olika kontaktalternativ och generösa öppettider.

Fördelar

  • Studentrabatt på fast bredband
  • Stabilt nät
  • Mobilt bredband med fri surf

Nackdelar

  • Höga priser

Tele2:s priser på bredband

En av nackdelarna med Tele2 är de höga priserna. Tele2:s prisnivå är bland de högsta på marknaden.

Bredbandsabonnemangen tecknas utan bindningstid, men med en månads uppsägningstid. En wifi-router ingår i priset, men du får vara beredd på att en startavgift på 399 kronor tillkommer.

Det är dock viktigt att komma ihåg att i priset ingår även en omfattande kundtjänst och ett nät som har prisats både för sin täckning och styrka. Så om du har möjlighet och är beredd på att lägga några kronor extra på ditt bredband, kan Tele2 ändå vara ett bra alternativ.

Tele2 fiber

Tele2 mobilt bredband

Visa erbjudande för
Tele2 logo
surf
40 GB
bindning
0 mån
startavgift
0 kr
299 kr/mån
Tele2 logo
surf
100 GB
bindning
0 mån
startavgift
0 kr
399 kr/mån
Tele2 logo
surf
Fri
bindning
0 mån
startavgift
0 kr
449 kr/mån

Visa fler

Tele2 logo
surf
50 GB
bindning
24 mån
startavgift
0 kr
299 kr/mån
249 kr/mån
Tele2 logo
surf
50 GB
bindning
0 mån
startavgift
0 kr
299 kr/mån
Tele2 logo
surf
Fri
bindning
24 mån
startavgift
0 kr
449 kr/mån
399 kr/mån
Tele2 logo
surf
Fri
bindning
0 mån
startavgift
0 kr
449 kr/mån

Visa fler

Tele2:s hastigheter på bredband

Vilka näthastigheter du kan välja mellan kan variera något beroende på var du bor och vilken uppkoppling som är tillgänglig, men alternativen ligger någonstans mellan 50 och 1 200 Mbit/s.

Hur bra är Tele2:s kundtjänst för bredband

Du kan kontakta Tele2:s kundtjänst på flera olika sätt. Du kan ringa, chatta eller skicka mejl, och öppettiderna är generösa. På Tele2:s supportsida presenteras svar på vanliga frågor inom olika områden, till exempel betalning, abonnemang, priser och allmänna villkor. Här finns även felsökningsguider och aktuell driftinformation.

Chatt
Vardagar
08.00-19.00
Lördagar
09.00-15.00
Söndagar
Stängt
Telefon
Vardagar
08.00-19.00
Lördagar
09.00-15.00
Söndagar
Stängt

Vanliga frågor om Tele2:s bredband

Ingår det en router i Tele2:s bredband?

I privatabonnemangen för fast bredband ingår i regel en wifi-router. I företagsabonnemangen ingår en router om du tecknar abonnemanget med bindningstid. I Tele2:s mobila bredband ingår ingen router men du kan lägga till det i din beställning.

Hur lång uppsägningstid har Tele2:s bredband?

Om du tecknade ditt bredbandsabonnemang före 1 maj 2014 är det tre kalendermånaders uppsägningstid. Men har du tecknat ditt abonnemang efter det är det en månads uppsägningstid som gäller. Är du osäker kan du alltid logga in på Mitt Tele2 och se exakt vad som gäller för ditt abonnemang.

Hur lång bindningstid har Tele2:s bredband?

Tele2:s mobila bredband har ingen bindningstid. För de fasta bredbanden kan du välja om du vill ha 12 månaders bindningstid för att få billigare pris.

Hur säger jag upp Tele2:s bredband?

Tele2 skriver att det enklaste är att ringa kundtjänsten om du vill säga upp ditt bredband. Men det går också att använda deras kontaktformulär. Oavsett hur du gör ska du be att få en skriftlig bekräftelse på uppsägningen.

Hur aktiverar jag Tele2:s bredband?

Bredbandet aktiveras av Tele2, oavsett om det gäller fast eller mobilt bredband. Men för att kunna använda det fasta bredbandet behöver du även installera en router, om du inte redan har gjort det. Du kan använda en router även för mobilt bredband. På Tele2:s supportsida finns instruktioner för hur du gör.

Kan man få studentrabatt hos Tele2?

Ja, hos Tele2 får du som student rabatt när du tecknar abonnemang för fast bredband. Dessutom slipper du betala start-, frakt- och miljöavgifter.