Barn ligger i soffan med telefon och pappa sitter med surfplatta tillsammans med mindre barnTre inför bredband via mobilnätet med obegränsad surf. Förhoppningen är att locka till sig ADSL-kunder vars kopparnät stängs ned. Foto: Pressbild/Tre

Lanseringar

Tre lanserar bredband med obegränsad surf för att locka till sig ADSL-kunderna vars nät kopplas ned. Bredbandet som går via mobilnätet erbjuder idag hastigheter som passar de flesta. Dataanvändningen för mobilt bredband bland Tres kunder har fördubblats på bara några år.

Kopparnäten börjar släckas ned och många svenskar får fundera över hur de vill få internet i framtiden. Dessa människor vill mobiloperatören Tre fånga upp med sitt nya mobila bredband med obegränsad surf. Just mobila bredband är även på frammarsch och kan idag erbjuda hastigheter som tillfredsställer de flestas behov.

För ett år sedan påbörjade Tre dessutom en stor nätsatsning som bland annat innebär att 4G-basstationerna kommer fördubblas på många platser runt om i landet.

Kunderna ska inte behöva oroa sig för att surfen tar slut

Tre har tidigare låtit genomföra undersökningar som visar att många kunder oroar sig över att surfen inte ska räcka om hela familjen surfar på ett bredband via mobilnätet. Av den anledningen har Tre tagit bort taket och istället kan kunderna surfa helt fritt utan begränsningar.

Tres chef för konsumentaffären, Oscar Otteborn, är mycket glad över att operatören kan lansera ett konkurrenskraftigt erbjudande. Han är framförallt glad att det finns ett bra alternativ för kunder vars kopparnät släcks ned och där det är en allt för lång väntan på bredband via fiber. I dessa områden har Tre sett att det finns en stark efterfrågan efter andra alternativ.

Tres kunder använder mobilt bredband i allt högre utsträckning

Tre har de senaste tre åren sett en markant ökning av den genomsnittliga dataanvändning för mobilt bredband. Dataanvändningen har fördubblats och det är framförallt streaming som bidragit till den ökningen. Idag står streamingen för cirka 41 procent av den totala uppkopplingen i Tres nät.

Det nya mobila bredbandet kostar 399 kronor i månaden och har en bindningstid på 24 månader. Den kund som skaffar Tres bredband får dessutom en router från kinesiska Huawei med på köpet.