Vårt omdöme om Tres bredband

Tre erbjuder två olika typer av mobilt bredband som du kan välja att köpa med kontantkort eller abonnemang. Abonnemangen kan tecknas både med och utan bindningstid och du har tre olika surfalternativ att välja mellan. Tre erbjuder även mobilt bredband för företag.

Prismässigt ligger Tre väldigt bra till jämfört med andra operatörer på marknaden. Vad gäller täckningen kan den vara svag ute på landsbygden och i landets norra delar.

Fördelar

  • Kundtjänstens generösa öppettider
  • Erbjuder obegränsad surf
  • Mobilt bredband med stöd för 5G

Nackdelar

  • Bristfällig täckning i norra Sverige
  • Få surfnivåer att välja mellan

Tres priser på bredband

Tres priser placerar sig inte bland de billigaste alternativen, men hör inte heller till de dyraste. I förhållande till utbudet av olika tjänster, surfnivåer och kundtjänstens omfattning står sig Tre väldigt bra i konkurrensen. Det som saknas är förmånliga priser för olika målgrupper, som till exempel studenter och pensionärer.

Tre mobilt bredband

Visa erbjudande för
Tre logo
surf
5 GB
bindning
0 mån
startavgift
0 kr
99 kr/mån
Tre logo
surf
15 GB
bindning
0 mån
startavgift
0 kr
149 kr/mån
Tre logo
surf
50 GB
bindning
0 mån
startavgift
0 kr
249 kr/mån
Tre logo
surf
50 GB
bindning
0 mån
startavgift
0 kr
299 kr/mån
Tre logo
surf
Fri
bindning
0 mån
startavgift
0 kr
399 kr/mån
Tre logo
surf
Fri
bindning
0 mån
startavgift
0 kr
549 kr/mån

Visa fler

Tre logo
surf
Fri
bindning
0 mån
startavgift
0 kr
299 kr/mån
249 kr/mån

Visa fler

Tres kundtjänst

Tres kundtjänst är relativt omfattande och erbjuder flera olika kontaktvägar. Du når Tre via telefon, chatt, eller mejl och öppettiderna är generösa. Du kan även besöka Tres supportforum där det finns vanliga frågor och svar som kan ge dig vägledning i lättare ärenden. På sidan 3Community kan du även ställa en specifik fråga och chatta med andra kunder som kanske har liknande funderingar.

Chatt
Vardagar
09.00-18.00
Lördagar
09.00-15.00
Söndagar
Stängt
Telefon
Vardagar
09.00-18.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
E-post
Vardagar
09.00-18.00
Lördagar
09.00-15.00
Söndagar
Stängt

Vanliga frågor om Tres bredband

Hur kan man se om det är driftstörningar i Tres nät?

Tres sida med driftinformation kan du se aktuella driftstörningar och om täckningen skulle vara tillfälligt försämrad.

Erbjuder Tre både fast och mobilt bredband?

Nej, Tre erbjuder i dagsläget bara mobilt bredband. Du kan antingen köpa till en utomhusrouter som gör att bredbandet kan användas som ersättning till fast bredband. Eller så köper du en inomhusrouter som är mer mobil så att du kan ta med dig bredbandet.

Ingår det en router i Tres mobila bredband?

Du kan välja till en utomhus- eller inomhusrouter när du tecknar ett mobilt bredbandsabonnemang hos Tre. Då binder du dock abonnemanget i 24 månader. Inomhusroutern kostar inte extra, men för utomhusroutern betalar du 100 kronor extra i månaden i 24 månader.

Hur lång uppsägningstid har Tres bredband?

Beroende på när ditt abonnemang tecknades är det 1–3 månaders uppsägningstid hos Tre. Sedan den 1 maj 2014 får operatörerna ha max en månads uppsägningstid på sina tjänster. Men om ditt avtal tecknades innan dess kan du alltså ha upp till tre månaders uppsägningstid. Du kan se din exakta uppsägningstid på Mitt3.

Hur lång bindningstid har Tres bredband?

Tecknar du bredbandet utan router är det ingen bindningstid. Om du väljer att lägga till en router i samband med att du beställer så binder du abonnemanget i 24 månader.

Hur säger jag upp mitt bredband från Tre?

Tre rekommenderar att man ringer deras kundtjänst om man vill säga upp sitt abonnemang hos dem. Då får du information om när abonnemanget kan avslutas och när du kan flytta ditt nummer. Se till att även få en skriftlig bekräftelse på uppsägningen.

Hur aktiverar jag Tres bredband?

Bredbandet ska vara aktiverat när du får det. Det du kan behöva göra är att installera din router om du inte har gjort det. På Tres hemsida finns guider för hur du kommer igång med din enhet. Om guiderna inte är till hjälp rekommenderar vi att du kontaktar Tres kundtjänst.