Vanliga frågor om Tres bredband

Hur kan man se om det är driftstörningar i Tres nät?

På Tres sida med driftinformation kan du se aktuella driftstörningar och om täckningen skulle vara tillfälligt försämrad.

Erbjuder Tre både fast och mobilt bredband?

Tre erbjuder i dagsläget det mobila bredbandet 3Bredband Flex och ett bredband via mobilnätet, även kallat FWA (Fixed Wireless Access) som blir mer som ett fast bredband om du väljer till en utomhusrouter som monteras på din bostad.

Finns Tres mobila bredband med kontantkort?

Nej, Tre har slutat sälja kontantkort både för mobil och mobilt bredband.

Har Tres bredband stöd för 5G?

Ja Tres mobila bredband ska ha stöd för 5G.

Kan man ladda Tres mobila bredband med mer surf?

Eftersom du själv får bestämma hur mycket du vill surfa för med 3Bredband Flex, från 0 GB till obegränsat, och 3Bredband Max kommer med obegränsad surf behöver du inte ladda bredbandet med extra surf.

Ingår det en router i Tres mobila bredband?

Om du tecknar ett mobilt bredband med 24 månaders bindningstid ingår en router eller surfplatta. Tecknar du utan bindningstid eller köper kontantkort måste du själv skaffa ett modem eller en router.

Vårt omdöme om Tres bredband

Tre erbjuder mobilt bredband i två olika varianter. 3Bredband Flex är ett abonnemang som anpassar surfen efter dina behov. Du använder så mycket du vill och betalar utifrån fasta nivåer. Är du ute efter ett alternativ till fast bredband (via fiber), kan du kika närmre på Tres nya bredband via 5G-nätet som de kallar 3Bredband Max.

Tre erbjuder även mobilt bredband för företag.

På pappret har Tre en relativt omfattande kundtjänst med flera olika kontaktvägar och generösa öppettider. På Trustpilot ger många kunder dock mer ris än ros till Tres service och support, vilket tyder på att det finns utrymme för förbättring just på den punkten.

Prismässigt ligger Tre väldigt bra till jämfört med andra operatörer på marknaden. Det som drar ner Tres helhetsbetyg rätt rejält är täckningen, som ute på landsbygden och i landets norra delar kan vara väldigt svag. För att kunna surfa i 4G ska man helst befinna sig nedanför Gävle, vilket så klart är en begränsning om man till exempel vill ta med sig det mobila bredbandet på semester eller ut på jobb.

Fördelar

  • Kundtjänstens generösa öppettider
  • Erbjuder obegränsad surf
  • Mobilt bredband med stöd för 5G

Nackdelar

  • Bristfällig täckning i norra Sverige
  • Relativt litet utbud

Tres erbjudanden

Tre erbjuder i dagsläget två olika typer av mobilt bredband: 3Bredband Flex och 3Bredband Max. Det första alternativet passar dig som kanske inte surfar lika mycket varje månad utan vill kunna känna dig så flexibel som möjligt. Du bestämmer över din egen förbrukning och betalar bara för det du faktiskt använder, från 19 kronor till 549 kronor/månad.

Tänk på! Tres nät kan brista i täckning i landets norra delar och ute på landsbygden, så om du planerar att använda det mobila bredbandet i sommarstugan eller på resa bör du kolla upp hur täckningen ser ut i området.

3Bredband Max är ett 5G-kompatibelt bredband via mobilnätet. Beroende på vilken slags router du använder kan det i stort sett fungera som ett fast bredband, och är enligt Tre det närmsta du kommer bredband via fiber. Obegränsad surf inom Sverige ingår alltid.

Om din bostad har de rätta förutsättningarna kan du välja att uppkopplingen sker via en utomhusrouter. Routern monteras på husfasaden, och fördelen här är att du kan rikta den mot masten som ger bäst mottagning. Med en utomhusrouter blir 3Bredband Max nästan som ett fast bredband och bundet till ditt hem, medan du med en inomhusrouter får mer av ett mobilt bredband som du kan ta med dig om du skulle behöva.

Kolla alltid upp täckningen i mobilnätet

Oavsett vilket slags bredband och router-typ du är intresserad av är det viktigt att du kollar upp Tres täckning i ditt område innan du lägger en beställning. Mobilnätet är förvisso starkt i södra och mellersta Sverige, framför allt nära storstadsregionerna, men ju längre norr upp du kommer desto opålitligare blir täckningen.

Tres bredband för företag

Tre erbjuder även företagsabonnemang för mobilt bredband. Företagsabonnemangen kan tecknas med eller utan bindningstid och ni kan välja mellan 15 GB eller obegränsad surf. Abonnemanget med 15 GB surf kan användas inom Sverige och EU/EES, medan abonnemanget med obegränsad surf endast kan användas i Sverige.

Vad kostar Tres bredband?

Tres priser placerar sig inte bland de billigaste alternativen, men hör inte heller till de dyraste. I förhållande till utbudet av olika tjänster, surfnivåer och kundtjänstens omfattning står sig Tre väldigt bra i konkurrensen. Det som saknas är förmånliga priser för olika målgrupper, som till exempel studenter och pensionärer.

> Se vad Tres bredband kostar på din adress

Hur omfattande är Tres kundtjänst?

Tres kundtjänst är relativt omfattande och erbjuder flera olika kontaktvägar. Du når Tre via telefon, chatt, eller mejl och öppettiderna är ovanligt generösa. Du kan även besöka Tres supportforum där det finns vanliga frågor och svar som kan ge dig vägledning i lättare ärenden. På sidan 3Community kan du även ställa en specifik fråga och chatta med andra kunder som kanske har liknande funderingar.

Enligt kundernas omdömen på Trustpilot verkar det dock som att Tre har en del att jobba på när det gäller support och kundbemötande. Kritiken är tyvärr övervägande, även om det såklart finns några positiva röster som tvärtom hävdar att både service och kundtjänst håller hög nivå.