Vanliga frågor om Tre

Hur kan man se om det är driftstörningar i Tres nät?

Tres sida med driftinformation kan du se aktuella driftstörningar och om täckningen skulle vara tillfälligt försämrad.

Erbjuder Tre både fast och mobilt bredband?

Nej, Tre erbjuder i dagsläget bara mobilt bredband i två varianter: 3Bredband Hemma och 3Bredband Go.

Finns Tres mobila bredband med kontantkort?

Ja, du kan köpa Tres mobila bredband med kontantkort.

Kan man ladda Tres mobila bredband med mer surf?

Ja, man kan enkelt ladda det mobila bredbandet med mer surf genom att logga in på Mitt3 eller via appen 3Fyll På.

Ingår det en router i Tres mobila bredband?

Om du tecknar ett mobilt bredbandsabonnemang med 24 månaders bindningstid ingår en router eller surfplatta. Tecknar du utan bindningstid eller köper kontantkort måste du själv skaffa ett modem eller en router.

Vårt omdöme om Tres bredband

Tre erbjuder två olika typer av mobilt bredband som du kan välja att köpa med kontantkort eller abonnemang. Abonnemangen kan tecknas både med och utan bindningstid och du har tre olika surfalternativ att välja mellan. Tre erbjuder även mobilt bredband för företag.

På pappret har Tre en relativt omfattande kundtjänst med flera olika kontaktvägar. och generösa öppettider. På omdömesplattformen Trustpilot ger många kunder dock mer ris än ros till Tres service och support, vilket tyder på att det finns utrymme för förbättring just på den punkten.

Prismässigt ligger Tre väldigt bra till jämfört med andra operatörer på marknaden. Det som drar ner Tres helhetsbetyg rätt rejält är täckningen, som ute på landsbygden och i landets norra delar kan vara väldigt svag. För att kunna surfa i 4G ska man helst befinna sig nedanför Gävle, vilket såklart är en begränsning om man till exempel vill ta med sig det mobila bredbandet på semester eller ut på jobb.

Fördelar

  • Kundtjänstens generösa öppettider
  • Erbjuder obegränsad surf
  • Vissa abonnemang fungerar i hela EU/EES

Nackdelar

  • Bristfällig täckning i stora delar av Sverige
  • Få surfnivåer att välja mellan

Tres erbjudanden

Tre erbjuder i dagsläget två olika typer av mobilt bredband: 3Bredband Hemma och 3Bredband Go. Det senare alternativet kan även kallas mobilt wifi som du till exempel kan använda i sommarstugan, på resan eller helt enkelt som ett komplement till ditt fasta bredband. Tänk dock på att Tres nät kan brista i täckning i landets norra delar och ute på landsbygden.

Du kan köpa 3Bredband Go med abonnemang som inkluderar 15 eller 50 GB surf eller helt obegränsad surf per månad. Du som vill ha det så flexibelt som möjligt kan köpa 3Bredband Go med kontantkort och styra din internetanvändning helt efter dina behov och önskemål. En stor fördel är att Tres 3Bredband Go med abonnemang (med 15 eller 50 GB surf) kan användas i hela EU/EES.

3Bredband Hemma fungerar i stort sett som ett fast bredband men kan vara ett prisvärt och smidigt alternativ till uppkoppling via ADSL, kabel-tv eller fiber. Precis som för 3Bredband Go kan du välja mellan 15 eller 50 GB surf eller helt obegränsad surf. Även 3Bredband Hemma kan köpas med kontantkort.

Bredbandsabonnemangen kan tecknas både med och utan bindningstid. Om du tecknar abonnemanget med 24 månaders bindningstid ingår en router eller surfplatta, men om du tecknar ett obundet abonnemang måste du själv köpa ett kompatibelt modem eller en router. Du kan köpa både router och surfplatta hos Tre, vilket kan vara en fördel eftersom hårdvaran då automatiskt har de rätta inställningarna.

Du kan enkelt fylla på surfen till ditt mobila bredband via appen 3Fyll På som du kan ladda ner från Google Play och App Store, eller genom att logga in på Tres sida Mitt3.

Tres bredband för företag

Tre erbjuder även mobilt bredband med abonnemang eller kontantkort för företag. Företagsabonnemangen kan tecknas med eller utan bindningstid och inkluderar 15 GB surf eller obegränsad surf. Abonnemanget med 15 GB surf kan användas inom Sverige och EU.

Vad kostar Tres bredband?

Tres priser placerar sig inte bland de billigaste alternativen, men hör inte heller till de dyraste. I förhållande till utbudet av olika tjänster, surfnivåer och kundtjänstens omfattning står sig Tre väldigt bra i konkurrensen. Det som saknas är förmånliga priser för olika målgrupper, som till exempel studenter och pensionärer.

Hur omfattande är Tres kundtjänst?

Tres kundtjänst är relativt omfattande och erbjuder flera olika kontaktvägar. Du når Tre via telefon, chatt, eller mejl och öppettiderna är ovanligt generösa. Du kan även besöka Tres supportforum där det finns vanliga frågor och svar som kan ge dig vägledning i lättare ärenden. På sidan 3Community kan du även ställa en specifik fråga och chatta med andra kunder som kanske har liknande funderingar.

Enligt kundernas omdömen på Trustpilot verkar det dock som att Tre har en del att jobba på när det gäller support och kundbemötande. Kritiken är tyvärr övervägande, även om det såklart finns några positiva röster som tvärtom hävdar att både service och kundtjänst håller hög nivå.

Helena Darlöf
Helena Darlöf Telekomskribent helena.darlof@bredband.se