Ikon för cybersäkerhet svävar ovanför surfplatta.Nu lanserar Telia sitt nya trygghetspaket som ska göra livet på nätet säkrare för hela familjen. Foto: NicoElNino/Shutterstock.com

Säkerhet

Våra personliga uppgifter har blivit ett hett eftertraktat byte ute på nätet, och nätbedrägerierna blir tyvärr allt fler. Därför har Telia nu lanserat ett nytt trygghetspaket som ska göra kundernas uppkopplade liv lite säkrare. Enligt operatören är detta en helhetslösning som ska övervaka, skydda, varna för och förebygga intrång och stöld av personinformation.

Nu kan du som är Teliakund och har mobilabonnemang, mobilt bredband eller fast bredband beställa deras nya trygghetspaket och testa helt kostnadsfritt i en månad. Oavsett digital plattform så kan hela familjen få ett helhetsskydd som både ska övervaka, varna om olaga intrång, förebygga id-stölder och skydda personliga uppgifter.

Skulle ni ändå råka ut för något av detta så ingår även försäkring och juristhjälp vid id-stöld såväl som vid nätkränkningar.

Personuppgifter och våra digitala avtryck har blivit hårdvaluta

Henrik Lönnevi, chef för Telias konsumentaffär, menar att det snabbt ökande antalet nätbedrägerier har gjort att våra personliga uppgifter och digitala avtryck blivit hårdvaluta, vilket vi nu måste skydda både oss själva och samhällets yngsta från.

– Därför lanserar vi nu ett helhetsskydd med allt som behövs samlat i en och samma tjänst, något vi hoppas underlättar för fler och bidrar till ett tryggare liv på nätet för hela familjen – stora som små, säger han i ett pressmeddelande.

Skyddar uppgifter på öppna wifi-nätverk tack vare VPN

Telias trygghetspaket skyddar exempelvis dina lösenord, användarnamn och kreditkortsnummer. Om dina personuppgifter skulle läcka ut larmar id-skyddet och ger dig även råd om vad du bör göra. Tjänsten inkluderar till exempel även säkra banköverföringar, virusskydd och skydd mot nätfiske.

Via VPN (virtuellt privat nätverk) skyddar trygghetspaketet din personliga information när du surfar på öppna wifi-nätverk, både i och utanför Sverige.