Telenorskylt utanför butik.Nu lanserar Telenor bedband via mobilnätet, som dessutom kommer redo för 5G. Foto: Mino Surkala/Shutterstock.com

Lanseringar

Nu ökar Telenor uppkopplingsmöjligheterna ytterligare och lanserar bredband via mobilnätet, som är en slags hybridlösning mellan fast fiber och mobilt bredband. Den nya bredbandstjänsten är dessutom redo för 5G, vilket kommer göra uppkopplingen ännu snabbare och stabilare. Det skriver Telekom idag.

Under pandemin är det många företag som börjat jobba helt eller delvis på distans, vilket i sin tur innebär större möjligheter för de anställda att välja var man ska bosätta sig. Närheten till kontoret behöver inte vara en av de avgörande faktorerna.

Men för att kunna jobba hemma behövs snabb och stabil uppkoppling och i vissa delar av landet finns det fortfarande begränsningar just på den punkten. Men nu breddar Telenor sitt bredbandsutbud med ett 5G-redo bredband via mobilnätet som ska vara ett likvärdigt alternativ till bredband via fiber.

Passar för villan, sommarstugan och småföretagare

Enligt Telenors chef för konsumentprodukten, Andres Suazo, passar deras bredband via mobilnätet perfekt för dig som vill ha stabil uppkoppling i din villa eller sommarstuga, men kanske inte vill eller kan installera fiber. Han menar att det även kan vara ett passande bredbandsalternativ för småföretagare som är ute efter ett stabilt nät med hög kapacitet.

Den nya bredbandslösningen ska fungera för hemmajobb såväl som för att streama filmer och serier.

– Redan nu, med 4G, ger den nya hårdvaran bra resultat. Med 5G kommer det att förbättras ytterligare, säger Andres Suazo i ett uttalande.

Uppkoppling via utomhusmottagare eller inomhusrouter

När du beställer bredband via mobilnätet från Telenor får du antingen hem en utomhusmottagare eller en inomhusrouter, beroende på om du får göra åverkan på husfasaden eller ej.

Utomhusvarianten är en inbyggd antenn som kopplas till en wifi-router inomhus, medan inomhusroutern har inbyggd wifi-6 med teknik som stödjer både 4G och 5G.