Vanliga frågor om Telenors bredband

Erbjuder Telenor mobilt bredband?

Ja, Telenor erbjuder mobilt bredband till konsumenter.

Har Telenors mobila bredband stöd för 5G?

Nej, i dagsläget ser det inte ut som att Telenors mobila bredband har stöd för 5G.

Erbjuder Telenor fast bredband via fiber?

Ja, Telenor erbjuder fast bredband via fiber med hastigheterna 100, 200, 250, 500 och 1 000 Mbit/s. På Telenors hemsida kan du söka på din adress och se vilka hastigheter som är tillgängliga i ditt område.

Ingår det en router i Telenors fasta bredband?

Ja, en trådlös router ingår i Telenors fasta bredband.

Hur kontaktar man Telenors kundtjänst?

Det finns flera sätt att kontakta Telenors kundtjänst. Du kan ringa, chatta och mejla, och öppettiderna är generösa.

Var finns information om driftstörningar i Telenors nät?

Telenors sida med driftinformation kan du se aktuella större driftstörningar, men även söka på din adress för att se om det är driftstopp just i ditt område.

Vårt omdöme om Telenor bredband

Telenor erbjuder fast och mobilt bredband till både privatpersoner och företagskunder. Telenors fasta bredband riktar sig även mot fastighetsägare över hela Sverige. För det fasta bredbandet erbjuder Telenor ett stort utbud av olika bredbandshastigheter, vilket gör det enkelt att hitta ett alternativ som passar. Det som Telenor skulle kunna förbättra är utbudet av surfnivåer till det mobila bredbandet, som i dagsläget är rätt begränsat. En stor fördel är dock att både det fasta och mobila bredbandet i regel tecknas utan bindningstider.

Visste du? Telenor är en av få operatörer som nu erbjuder fast bredband via mobilnätet. Det kan till exempel passa dig som varken kan eller vill skaffa bredband via fiber eller ADSL.

Kundtjänsten är relativt omfattande med flera olika kontaktvägar och generösa öppettider. Men enligt Svenskt kvalitetsindex årliga rapport om kundnöjdheten på telekommarknaden ser det ut som att Telenor fortfarande har en del att förbättra för att nå upp till samma nivå som sina stora konkurrenter. Överlag håller dock Telenors kundtjänst god kvalitet.

Telenors styrkor är det kvalitativa produktutbudet och det rikstäckande nätet. Den största svagheten är däremot de höga priserna. Telenor är en av de dyraste bredbandsleverantörerna på marknaden i dag, vilket kan utesluta vissa kundgrupper. Men har man möjlighet att lägga några kronor extra på sitt bredband och värdesätter support, flexibilitet och många valmöjligheter kan Telenor vara ett alternativ för dig.

Fördelar

  • Omfattande kundtjänst
  • Stort utbud av bredbandshastigheter
  • Inga bindningstider

Nackdelar

  • Höga priser
  • Få surfnivåer till det mobila bredbandet

Telenors erbjudanden

Fast bredband

Telenor erbjuder fast bredband via fiber och ADSL (telejacket) i olika stadsnät över hela Sverige, till exempel IP-Only, Zitius, iTUX, Fibra och Open Universe. Telenor levererar fast bredband till privatpersoner såväl som till företag och fastighetsägare.

Beroende på var du bor och vilket stadsnät du är ansluten till erbjuder Telenor flera olika bredbandshastigheter för sitt bredband via fiber: 100, 200, 250, 500 och 1 000 Mbit/s. De allra flesta har med andra ord goda förutsättningar att hitta ett alternativ som passar både hushåll och surfvanor. För dig med bredband via ADSL är utbudet dock mer begränsat. 

Se vilka hastigheter Telenor kan leverera till din adress.

Telenors bredbandsabonnemang tecknas helt utan bindningstider, vilket gör det enkelt att byta bredbandshastighet eller avsluta ditt abonnemang om du inte är nöjd. En trådlös wifi-router ingår i ditt bredbandsabonnemang, men du får själv lägga till Telenors säkerhetspaket, som till exempel innehåller id-skydd och säker surf.

Mobilt bredband

Telenor erbjuder abonnemang för mobilt bredband med olika surfnivåer för både privat- och företagskunder. Privatkunder kan välja abonnemang med obegränsad surf, men även 40, 100 eller 200 GB surf per månad. Företagskunder kan välja abonnemang med 20, 100 eller 200 GB surf. En trådlös router ingår inte i de ordinarie abonnemangsalternativen. Däremot kan en router inkluderas om du tar del av en kampanj som har bindningstid.

Telenors mobila bredband tecknas annars helt utan bindningstid. Uppsägningstiden är en månad.

En stor fördel med Telenors mobila bredband är att det fungerar även utanför Sverige. Du kan surfa utan extra kostnad i EU, EES och Thailand. Om du behöver mer surf till ditt mobila bredband kan du gå in i Telenors app och köpa extra.

Vad kostar Telenors bredband?

När det gäller det fasta bredbandet kan priserna variera ganska mycket beroende på var du bor och vilket stadsnät du är ansluten till. Men överlag är Telenor klart mycket dyrare än många andra bredbandsoperatörer på marknaden.

Det är dock viktigt att tänka på vad som faktiskt inkluderas i priset och vad du själv prioriterar. Hos Telenor får du betala några kronor extra, men får då till exempel ett varierat produktutbud, omfattande kundtjänst och ett nät som täcker 99,9 procent av Sveriges befolkning. Dessutom ingår alltid en trådlös router i bredbandsabonnemangen.

> Se vad Telenors bredband kostar på din adress

Hur bra är Telenors kundtjänst?

Telenors kundtjänst är omfattande och erbjuder flera olika kontaktvägar. Du kan ringa, mejla och chatta med Telenor både på vardagar och helger. På helgerna är öppettiderna dock något kortare. Enligt Telenor själva är det dock säkrast att använda sig av telefon eller chattfunktionen eftersom svarstiden via mejl kan vara lång.

På Telenors hemsida finns flera olika felsökningsguider och hjälpkapitel med tydliga instruktioner som kan ge viss vägledning i lättare ärenden. Här hittar du till exempel Telenors driftinformationssida och en guide som hjälper dig installera ditt bredband.

Telenors kundtjänst håller precis som många andra större operatörer överlag god kvalitet. Men enligt SKI:s årliga rapport om kundnöjdheten på telekommarknaden verkar Telenor fortfarande ha en del att jobba på för att kunna ge sina konkurrenter en riktig utmaning.