närbild på trådlös router och en man som använder smartphone i bakgrundenMobiloperatören Halebop ger sig nu in i en ny bransch som bredbandsleverantör. Foto: Casezy idea/Shutterstock.com

Lanseringar

Operatören Halebop vidgar sina vyer och ger sig in på bredbandsmarknaden. Från och med den 22 januari kan bredbandskunder hos olika stadsnät i Sverige välja Halebop som leverantör för sitt fasta bredband. Halebops chef Johanna Sahlman är optimistisk över operatörens nya möjligheter.

Halebop lanserar nu fast bredband, utöver de tjänster som operatören erbjuder sedan tidigare. Hittills har Halebop bara erbjudit tjänster till mobiltelefoner, såsom mobilabonnemang och kontantkort.

Bredbandstjänsten släpptes den 22 januari. Till en början går det bara att ha Halebop som bredbandsleverantör med vissa, utvalda stadsnät runt om i Sverige. Senare under året kommer Halebop dock att göra bredbandstjänsten tillgänglig i fler delar av landet, så att fler boende kan ta del av erbjudandet.

En växande marknad med stor prispress

Johanna Sahlman är chef för Halebop. Hon berättar att även om prispressen är stor på bredbandsmarknaden, är det en växande marknad som därmed innebär möjligheter för dem i sin nya roll som bredbandsleverantör.

– Vi vill vara med på det tåget genom att erbjuda nya och befintliga kunder ett fast Halebopbredband till ett bra pris, säger hon i ett pressmeddelande från Halebop.

Halebop har ett omtyckt och prisbelönt varumärke

Kunder som väljer bredband från Halebop kommer att få de två första månaderna gratis. De får också tillgång till dygnet runt-support, som enligt Halebop själva är en av de bästa i Sverige.

Varumärket Halebop har under de senaste tolv åren vunnit Svenskt Kvalitetsindex tio gånger, berättar Johanna Sahlman. Det gör Halebop till ett omtyckt och starkt varumärke, som har goda förutsättningar att konkurrera om bredbandskunderna på den nya marknaden.

Halebop är en del av Telia

Halebop startade vid millennieskiftet, och är sedan början av 2000-talet en del av Telia. Det innebär bland annat att Halebop erbjuder den bästa täckningen för mobilnät i Sverige. Men nu riktar operatören alltså in sig även på fast bredband.