Vanliga frågor om Halebops bredband

Erbjuder Halebop mobilt bredband?

Nej, Halebop erbjuder inte mobilt bredband.

Kan man spara oanvänd surf hos Halebop?

I Halebops fasta bredband via fiber ingår obegränsad surf. Det som skiljer abonnemangen åt är näthastigheterna.

Ingår det en trådlös router i Halebops fasta bredband?

Nej, en trådlös router ingår inte i Halebops bredbandsabonnemang. Det måste du själv köpa till.

Hur vet jag om Halebop levererar fast bredband via fiber till min adress?

Du kan söka på din adress på Halebops hemsida för att se om du kan få fast bredband via fiber där du bor. Där presenteras även tillgängliga hastigheter och aktuella priser.

Vårt omdöme om Halebop bredband

Halebop erbjuder bredband via fiber helt utan bindningstider och startavgifter. Eftersom Halebop är relativt nya som bredbandsleverantörer är det i dagsläget bara ett fåtal adresser som har tillgång till de fasta bredbandsabonnemangen, men Halebop hoppas på att snart kunna erbjuda sitt fasta bredband i fler delar av Sverige.

Utbudet av bredbandshastigheter varierar något beroende på var du bor, men enligt de uppgifter som finns på hemsidan ska Halebop erbjuda hastigheter som passar de flesta. Både vardagssurfaren i det lilla hushållet och den online-spelande storfamiljen borde kunna hitta ett alternativ som matchar deras behov och önskemål.

Kundtjänsten är något begränsad, men överlag håller den god kvalitet. Det som saknas är till exempel support via telefon, vilket kan vara ett hinder för de kunder som vill ha snabba svar och direktkontakt.

Sammanfattningsvis kan Halebop vara ett alternativ för dig som värdesätter lägre priser och inte är i något större behov av support. Är du däremot ute efter ett större bredbandsutbud och en mer omfattande kundtjänst kanske du ska välja en annan operatör.

Fördelar

  • Relativt låga priser
  • Ingen bindningstid eller startavgift
  • Bra utbud av näthastigheter

Nackdelar

  • Ingen support via telefon
  • Fast bredband endast i ett fåtal stadsnät

Halebops erbjudande

Halebop erbjuder fast bredband via fiber, utan bindningstid och startavgifter, i öppna stadsnät som till exempel Zitius och Open Universe. Eftersom Halebop är relativt nya på den svenska bredbandsmarknaden är det i dagsläget få adresser som har tillgång till Halebop bredband, men Halebop satsar på att inom kort kunna leverera bredband till så många av landets stadsnät som möjligt.

När du tecknar bredbandsabonnemang hos Halebop kan du välja näthastigheter mellan 100 och 1 000 Mbit/s. Utbudet av näthastigheter kan dock variera beroende på var du bor och vilket stadsnät du är ansluten till. Vilken hastighet som passar dig beror till exempel på dina surfvanor och hur många ni är i hushållet som ska surfa samtidigt. Populära näthastigheter bland kunderna är 100/100 eller 250/100 Mbit/s, då båda passar bra för till exempel streaming och spel online. Tänk på att du själv måste köpa till en trådlös router i ditt bredbandsabonnemang om ni är flera som ska dela på uppkopplingen.

Unikt för Halebop är att de även erbjuder så kallade korttidsbredband, som till exempel kan passa bra om du vill surfa även i sommarstugan under semestern. Halebops korttidsbredband kan tecknas för 3, 7 eller 14 dagar, och näthastigheten är alltid 100/100 Mbit/s. Tänk på att korttidsbredbanden bara kan användas på adresser inom stadsnäten Telia öppen Fiber eller Zitius.

Hur mycket kostar Halebops bredband?

Halebop har överlag låga priser, även om det finns andra operatörer som är ännu billigare. Dock erbjuder Halebop ett fullt godkänt utbud när det gäller näthastigheter till det fasta bredbandet. Priserna kan variera något beroende på var du bor, vilket stadsnät du är ansluten till och såklart vilken bredbandshastighet du väljer till ditt abonnemang.

> Se vad Halebops bredband kostar på din adress

Hur bra är Halebops kundtjänst?

Halebop erbjuder kundtjänst via chatt och mejl dygnet runt, vardag som helg. På Halebops supportsida hittar du vanliga frågor och svar. Där kan du även söka dig fram om du har någon specifik fråga. Det som tyvärr saknas är support via telefon, vilket många andra större operatörer vanligtvis erbjuder.

Trots vissa begränsningar håller Halebops kundtjänst god kvalitet. Och med tanke på att operatören har mottagit Svenskt kvalitetsindex utmärkelse ”Sveriges nöjdaste privatkunder mobiltelefoni” 10 gånger på 12 år så verkar kundtjänstens omfattning inte vara något större problem. Eftersom Halebop fortfarande är relativt nya på bredbandsmarknaden återstår det dock att se om bredbandskunderna instämmer i lovorden.