Vanliga frågor om Penny

Erbjuder Penny fast bredband via fiber?

Nej, Penny erbjuder fast bredband via kabel-tv i Com Hems bredbandsnät.

Vilka bredbandshastigheter erbjuder Penny?

Penny erbjuder hastigheterna 100, 250 och 500 Mbit/s.

Hur kontaktar man Pennys kundtjänst?

Penny erbjuder främst digital kundtjänst, vilket innebär att du i första hand får vända dig till de lösningsguider och hjälpartiklar som finns på hemsidan eller i appen Penny. Om du inte hittar svar på dina frågor och behöver mer hjälp med din tjänst kan du även skicka meddelande till Penny.

Kan jag betala via autogiro hos Penny?

Nej, hos Penny betalar du inte via auogiro. Penny drar i stället en fast månadskostnad från det betalkort du registrerade när du tecknade bredbandsabonnemanget. För att kunna teckna ett bredband krävs därför ett svenskt Visakort eller Mastercard.

Hur aktiverar jag Pennys bredband?

På Pennys supportsida finns en hjälpartikel med en utförlig beskrivning av hur du går till väga för att installera och aktivera ditt bredband. Kom ihåg att du måste ha en egen router och nätverkskabel om du vill kunna surfa trådlöst och koppla upp flera enheter på bredbandet.

Vårt omdöme om Pennys bredband

Penny är en relativt ny bredbandsleverantör på den svenska telekommarknaden och erbjuder bland annat fast bredband via kabel-tv i Com Hems bredbandsnät. Pennys bredbandspriser placerar sig bland de billigaste på marknaden.

Penny har ett litet utbud av bredbandshastigheter där du kan välja mellan 100, 250 och 500 Mbit/s. Eftersom det finns så få alternativ kan det vara svårt att hitta ett som matchar just dina behov och önskemål.

En av Pennys största styrkor är flexibiliteten. Bredbandsabonnemangen tecknas alltid utan bindnings- och uppsägningstider, vilket innebär att du när som helst kan byta bredbandshastigheterna i ditt abonnemang. Du kan även pausa eller avsluta ditt abonnemang om du inte är nöjd. Du hanterar själv ditt bredbandsabonnemang genom Pennys app som du laddar ned till din telefon.

Kundtjänsten är i princip helt digital, där du främst får support via felsökningsguider och hjälpkapitel i appen och på Pennys sida med vanliga frågor och svar. Om du behöver mer hjälp med din tjänst kan du även skicka meddelanden via chatt. Den här formen av kundservice passar utmärkt för vissa, medan andra behöver en mer omfattande kundtjänst.

Sammanfattningsvis är Penny bredbandsleverantören för dig som som är ute efter flexibilitet och lägre priser, samt uppskattar en digital och app-centrerad kundtjänst.

Fördelar

  • Relativt låga priser
  • Inga bindnings- eller uppsägningstider
  • Enkelt att byta bredbandshastigheter

Nackdelar

  • Litet utbud av bredbandshastigheter
  • Begränsad kundtjänst

Pennys erbjudanden

Penny riktar sig främst mot privatpersoner och erbjuder fast bredband via kabel-tv med FiberKoax-teknik, som enligt Penny är en kraftfull utmanare till vanlig fiberteknik. Med Pennys bredband surfar du i Com Hems nät som täcker stora delar av Sverige. Om du bor i ett så kallat ”Com Hem-hus” är sannolikheten stor att du har tillgång även till Pennys bredband. 

Se om Pennys bredband är tillgängligt där du bor.

Penny är en av Sveriges mindre bredbandsleverantörer, och har i dagsläget ett relitivt litet utbud av bredbandshastigheter. Du kan välja mellan tre olika paket som inkluderar 100, 250 eller 500 Mbit/s. Penny kallar paketen ”Lagom”, ”4K Streaming” och ”Extra Allt”.

100 Mbit/s i nedladdningshastighet kan till exempel passa den som regelbundet lyssnar på musik, besöker lättare webbsidor och kollar på Youtube, medan 250 och 500 Mbit/s är för riktiga storsurfare som vill kunna streama film och serier i toppkvalitet och dela uppkopplingen med flera användare.

Den stora fördelen med Pennys bredband är flexibiliteten. Bredbandsabonnemangen tecknas alltid utan bindnings- och uppsägningstider, vilket gör det enkelt att byta bredbandshastigheter. Du kan även när som helst pausa ditt abonnemang om du till exempel ska åka bort en längre tid, eller avsluta det om du inte är nöjd.

Du hanterar själv ditt bredbandsabonnemang i appen Penny, som du kan ladda ner från Google Play eller App Store.

Vad ingår i Pennys bredband?

I Pennys bredbandsabonnemang ingår ingenting förutom själva bredbandet. Du får själv köpa till en trådlös router och ett särskilt Penny-modem. Modemet är obligatoriskt eftersom Penny måste kunna identifiera dig som kund i Com Hems bredbandsnät.

Som ny bredbandskund hos Penny får du gratis tillgång till Pennys egen streamingtjänst Penny Play de första 12 månaderna.

Hur mycket kostar Pennys bredband?

I jämförelse med andra bredbandsleverantörer på marknaden placerar sig Penny bland de billigare alternativen. Enligt Post- och telestyrelsens undersökning om svenska bredbandspriser 2019 låg det billigaste enskilda erbjudandet för ett abonnemang med 100 Mbit/s på 173 kronor och det dyraste på 599 kronor. Pennys ordinarie månadskostnad för bredbandspaketet med 100 Mbit/s ligger i dagsläget på 249 kronor.

Penny erbjuder dessutom halva priset på sina bredbandsabonnemang de första sex månaderna.

Hur omfattande är Pennys kundtjänst?

En orsak till att Penny har lyckats hålla sina priser relativt låga är att de har begränsat kundtjänstens omfattning. I stället för support via telefon och mejl, satsar Penny stort på digital kundservice och erbjuder främst app-centrerade lösningsguider och hjälpartiklar.

Om du inte hittar svaren du söker kan du kontakta Penny genom att skicka ett meddelande. Penny besvarar meddelanden på vardagar mellan klockan 9 och 18, men själva meddelandefunktionen är tillgänglig dygnet runt. För att få hjälp med din tjänst måste du vara inloggad på ditt Penny-konto. På Pennys supportsida finns även vanliga frågor och svar där du kan få viss vägledning. Supportsidan är i dagsläget dock något begränsad.

Är du i behov av en mer omfattande kundtjänst med flera olika kontaktmöjligheter kanske Penny inte är det bästa valet för dig, men då får du vara beredd på att kanske lägga några extra kronor på ditt bredband. Om du däremot vill hålla bredbandskostnaderna relativt låga och känner att en digital kundtjänst uppfyller dina behov kan Penny vara ett riktigt bra alternativ.

Helena Darlöf
Helena Darlöf Telekomskribent helena.darlof@bredband.se