Vanliga frågor om Comviqs bredband

Erbjuder Comviq fast bredband via fiber?

Ja, Comviq erbjuder fast bredband via fiber.

Erbjuder Comviq mobilt bredband?

Nej, Comviq erbjuder inte mobilt bredband längre.

Kan jag köpa bredband kontant hos Comviq?

Nej, Comviq erbjuder bara olika bredbandsabonnemang.

Kan jag använda en egen router till Comviqs bredband?

Du kan använda en egen router, men däremot så rekommenderar Comviq att du köper deras router eftersom de då kan hjälpa dig snabbare och bättre om det skulle uppstå problem.

Vilka hastigheter kan jag få med Comviqs bredband?

Bredbandsalternativen kan variera något beroende på din adress, men som mest verkar man kunna välja mellan tre olika hastigheter: 100/100, 250/250 eller 500/500 Mbit/s.

Vårt omdöme om Comviqs bredband

Comviqs bredband via fiber är ett relativt nytt tillskott på bredbandsmarknaden, och det är väl kanske just därför som det fortfarande bara är tillgängligt i vissa delar av landet. Utbudet av olika bredbandsabonnemang är litet, men om du inte kräver väldigt låga eller väldigt höga hastigheter kan du nog ändå hitta ett alternativ som passar bra. Comviq får ett stort plus för att de slopat både bindnings- och uppsägningstider, och det tillkommer inte heller några startavgifter.

Med tanke på att Comviq annars beskrivs som ett av Tele2:s lågprismärken kanske man höjer en aning på ögonbrynen åt bredbandspriserna som faktiskt ligger på samma nivå som många av de största operatörernas. Du får förvisso 50 procent rabatt i tre månader och gratis Comhem Play+ i ett år, men den ordinarie månadskostnaden är fortfarande över medianen.

Kundtjänsten? Ja, på pappret ser den både omfattande och tillgänglig ut, men om man tittar på kundernas betyg på omdömesplattformen Trustpilot verkar det som att Comviq har del att jobba på för att kunna leva upp till förväntningarna. Men man ska så klart ta dessa omdömen med en nypa salt. Vi har även pratat med kunder som beskriver Comviqs support som både snabb och tillmötesgående.

Fördelar

  • Inga bindnings- eller uppsägningstider
  • Inga startavgifter
  • Gratis streaming via Comhem Play+ i ett år

Nackdelar

  • Få bredbandsalternativ att välja mellan
  • Relativt höga priser
  • Bredbandet är inte tillgängligt över hela landet

Comviqs erbjudande

Comviq erbjuder fast bredband via fiber i ett antal öppna stadsnät runt om i landet. Bredbandsabonnemangen kommer helt utan bindnings- och uppsägningstider, så det är med andra ord enkelt att byta bredbandshastigheter om behoven ändras över tid eller om du helt enkelt vill säga upp tjänsten om du inte är nöjd.

Tips! Du kan använda en egen router till Comviqs bredband, men operatören rekommenderaratt du skaffar deras router eftersom det då är lättare att hjälpa till om du skulle stöta på problem. Du kan lägga till Comviqs wifi Hub L1-router i samband med din bredbandsbeställning.

Även om utbudet kan variera något beroende på var du bor, verkar det i dagsläget finnas högst tre olika bredbandsabonnemang att välja mellan hos Comviq, med hastigheter på 100/100, 250/250 och 500/500 Mbit/s. Valmöjligheterna är med andra ord rätt begränsade, vilket kan göra det svårt för dig som kund att hitta ett alternativ som matchar ditt och ditt hushålls behov och önskemål.

Hur snabbt bredband du behöver beror helt på vad du gör när du använder nätet och hur många ni är som surfar samtidigt. 100/100 Mbit/s kan till exempel passa för dig som vill surfa runt på sociala medier och streama film och musik lite då och då. 250/250 Mbit/s kan vara ett bra val för en familj som vill kunna koppla upp flera olika enheter och streama en hel del film. Med 500/500 Mbit/s kan du och familjen surfa riktigt snabbt, ladda ner tyngre filer, spela onlinespel och streama film i princip när och hur mycket som helst.

Hur mycket kostar Comviqs bredband?

Precis som vanligt kan priserna variera något beroende på var i landet du bor, så för att veta exakt hur mycket du ska betala måste du skriva in din adress. Då ser du vilka alternativ du har och vad bredbandsabonnemanget kostar just där du bor. Men om vi tittar på priserna som Comviq presenterar på sin bredbandssida ligger de faktiskt jämsides med de största operatörernas erbjudande, vilket alltså innebär att de är relativt höga. 

Om vi tar en titt på Post-och telestyrelsens senaste rapport om prisutvecklingen på bredbandsmarknaden så ligger mediankostnaden för ett abonnemang med hastigheten 100/100 Mbit/s på cirka 326 kronor. Comviqs abonnemang med 100/100 Mbit/s ligger i skrivande stund på 365 kronor per månad. Då får du dock 50 procent rabatt de tre första månaderna och Comhem Play+ gratis i 12 månader. Ett plus är att det inte tillkommer några startavgifter.

Hur omfattande är Comviqs kundtjänst

Comviqs erbjuder support både via chatt, mejl och telefon, med relativt generösa svarstider. Du kan även söka svar på de vanligaste frågorna i olika kategorier på Comviqs supportsida eller logga in på ditt konto där du till exempel får en översikt över dina tjänster och ser dina fakturor. Men om man tar en titt på kundernas betyg på Trustpilot verkar kundtjänsten tyvärr vara Comviqs svagaste kort.

Nu är det såklart viktigt att ta dessa omdömen med en nypa salt och komma ihåg att kundupplevelserna kan variera rätt rejält beroende på vem man frågar. Vi har även hört kunder som är otroligt nöjda med supporten och har fått ett både snabbt och proffsigt bemötande. Enligt kommentarerna på Trustpilot verkar servicen har tappat i kvalitet under det senaste året, så det är ju inte helt orimligt att tro att det delvis har med pandemins effekter att göra.

Helena Darlöf
Helena Darlöf Telekomskribent helena.darlof@bredband.se