Comviq bredband

Comviq erbjuder både bredband via fiber och mobilt bredband. Det mobila bredbandet finns bara med fri surf och går att köpa både som abonnemang och som mobilt bredband kontant. Det fasta bredbandet är relativt nytt, så det är bara tillgängligt i vissa delar av landet.

Utbudet av olika bredbandshastigheter är relativt litet, men om du inte kräver väldigt låga eller väldigt höga hastigheter kan du nog ändå hitta ett alternativ som passar. Ett stort plus är att abonnemang varken har bindnings- eller uppsägningstider, och det tillkommer inte heller några startavgifter.

Med tanke på att Comviq annars beskrivs som ett av Tele2:s lågprismärken kanske man höjer en aning på ögonbrynen åt bredbandspriserna som faktiskt ligger på samma nivå som många av de största operatörernas. Som ny kund får du förvisso rabatt, men den ordinarie månadskostnaden ligger fortfarande över medianen.

Fördelar

  • Inga bindnings- eller uppsägningstider
  • Inga startavgifter
  • Surfgaranti för nya kunder

Nackdelar

  • Få bredbandsalternativ att välja mellan
  • Relativt höga priser
  • Bredbandet är inte tillgängligt över hela landet

För aktuella erbjudanden

Comviqs priser på bredband

Priserna på Comviqs fiberbredband kan variera något beroende på var i landet du bor. Men tittar man på priserna som Comviq presenterar på sin bredbandssida ligger de faktiskt jämsides med de största operatörernas erbjudande, vilket alltså innebär att de är relativt höga. 

Ett plus är att det inte tillkommer några startavgifter.

Comviq mobilt bredband

SurfBindningPris/mån
Fri24 mån299 kr* 399 kr
*Gäller i 24 månader, därefter ordinarie pris.Läs mer och beställ på Comviq.se

Comviq fast bredband

HastighetAnslutningBindningPris/månad
100/100 Mbit/sFiber0 månfr. 429 kr* 469 kr
100/10 Mbit/sFiber0 månfr. 429 kr* 469 kr
250/250 Mbit/sFiber0 månfr. 439 kr* 529 kr
250/100 Mbit/sFiber0 månfr. 439 kr* 529 kr
500/500 Mbit/sFiber0 månfr. 459 kr* 579 kr
500/100 Mbit/sFiber0 månfr. 459 kr* 579 kr
*Gäller i 12 månader, därefter ordinarie pris.Läs mer och beställ på Comviq.se

Comviqs kundtjänst för bredband

Comviq erbjuder support både via chatt, mejl och telefon, med relativt generösa svarstider. Du kan även söka svar på de vanligaste frågorna i olika kategorier på Comviqs supportsida eller logga in på ditt konto där du till exempel får en översikt över dina tjänster och ser dina fakturor.

Chatt
Vardagar
09.00-17.00
Lördagar
09.00-15.00
Söndagar
Stängt
Chatta
Telefon
Vardagar
09.00-17.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
Ring
E-post
Vardagar
09.00-17.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
Maila

Vanliga frågor om Comviqs bredband

Kan jag köpa bredband kontant hos Comviq?

Ja, Comviqs mobila bredband med fri surf går att köpa som kontantkort.

Kan jag använda en egen router till Comviqs bredband?

Du kan använda en egen router, men Comviq rekommenderar att du köper deras router eftersom de då kan hjälpa dig snabbare och bättre om det skulle uppstå problem.

Hur lång bindningstid har Comviqs bredband?

Comviqs fasta bredband har ingen bindningstid. För det mobila bredbandet kan du välja om du vill binda abonnemanget i 24 månader. Om du binder abonnemanget får du en router på köpet.

Hur lång uppsägningstid har Comviqs bredband?

Comviq har ingen uppsägningstid på sina mobilabonnemang, så troligtvis gäller samma sak för bredbanden. Vi hittar dock ingen information om uppsägningstid just för bredbanden på hemsidan. Enligt lag får uppsägningstiden inte vara mer än en månad, så de kan åtminstone inte ha längre uppsägningstid än så.

Hur säger jag upp bredband från Comviq?

Vill du säga upp ditt bredband ska du höra av dig till Comviqs kundtjänst. Det spelar ingen roll om du ringer eller skriver till dem. Men om du ringer bör du be om att få en skriftlig bekräftelse för att ha bevis ifall det skulle bli en tvist.

Hur aktiverar jag mitt bredband från Comviq?

På Comviqs hemsida finns en installationsguide för deras bredband. Där får du tydliga instruktioner för hur du installerar routern. De utgår visserligen ifrån den router du får av dem, men det är ungefär samma tillvägagångssätt för alla routrar.