Personer sitter vid bord med simkort och kontantkort bredvid sig.Tre och Hallon finns på plats vid färjeterminalen i Nynäshamn varje dag för att dela ut simkort till personer som flytt från Ukraina via Polen. Foto: Pressbild/Tre Sverige

Operatörsnyheter

Varje dag finns Tre och Hallon på plats vid färjeterminalen i Nynäshamn för att dela ut simkort för kontantkort till personer som flytt från kriget i Ukraina. Operatörerna har hittills delat ut 5 000 av de 20 000 kontantkort som är målet, och nu letar de efter organisationer som kan hjälpa till att distribuera simkorten till flyktingar över hela Sverige.

Både Tre och Hallon meddelade den 24 februari att de inför fria samtal och sms från Sverige till Ukraina och tvärtom under en månad. Man såg då en trafikökning i nätet på över 1 000 procent. Behovet har varit och är med andra ord stort, och operatörerna har därför bestämt att förlänga initiativet till den 24 april.

Men detta är inte det enda som Tre och Hallon gör för att hjälpa till i krisen. De finns även på plats vid färjeterminalen i Nynäshamn varje dag och delar ut simkort för kontantkort till personer som flytt från kriget via Polen.

Ska dela ut 20 000 kontantkort

Operatörerna har hittills delat ut 5 000 kontantkort, som är laddade med fria samtal och sms inom Sverige och till Ukraina och 100 GB surf. Kontantkorten är giltiga fram tills den 14 juni. Målet är att dela ut totalt 20 000 kontantkort, och de söker nu därför efter organisationer som kan hjälpa till att fördela simkort till flyktingar över hela Sverige.

Tre stödjer initiativet ”En trygg start i Sverige”

Tre har också lanserat initiativet ”En trygg start i Sverige”. Här har alla medarbetare möjlighet att bli volontär eller hjälpa personer som flyr från kriget att hitta någonstans att bo. Initiativet samlar flertalet ideella organisationer i ett projekt där målet är att skapa en trygg start i Sverige för så många som möjligt.