Vanliga frågor om Hallons bredband

Vilka surfnivåer erbjuder Hallon?

Hallon erbjuder abonnemang och kontantkort med 5, 20, 100 eller 200 GB surf.

Ingår det en router i Hallons bredband?

Nej, en router ingår inte i Hallons bredband. Det måste du själv köpa till.

Erbjuder Hallon mobilt bredband med kontantkort?

Ja, Hallon erbjuder mobilt bredband med kontantkort.

Har Hallon bra täckning?

Hallon använder Tres nät, som har bäst täckning i storstäderna i mellersta och södra Sverige. På landsbygden och i landets norra delar kan täckningen däremot vara svag.

Vilka näthastigheter erbjuder Hallon?

Hallon använder Tres mobilnät, som erbjuder en normalhastighet på 10–40 Mbit/s. Hastigheterna kan dock variera beroende på faktorer som täckning, placeringen av din router och utrustningens kapacitet.

Har Hallons mobila bredband stöd för 5G?

Nej, det finns ingen information som tyder på att Hallons mobila bredband har stöd för 5G.

Vårt omdöme om Hallons bredband

Hallon erbjuder mobilt bredband för både privatpersoner och företag till marknadens lägsta priser. Du kan köpa Hallons mobila bredband med abonnemang såväl som med kontantkort, och det finns flera olika surfnivåer att välja mellan.

Hallons mobila bredband har varken bindings- eller uppsägningstider, vilket innebär att du när som helst kan ändra eller avsluta ditt abonnemang. Ytterligare en fördel med Hallon är att du kan spara oanvänd surf till nästkommande månad.

Kundtjänsten erbjuder kontakt via chatt, mejl och Facebook men tyvärr inte via telefon. Överlag håller Hallons kundtjänst god kvalitet, men det finns delar som kan förbättras.

Den största svagheten med Hallons mobila bredband är täckningen. Operatören använder nämligen Tres mobilnät, som tyvärr har väldigt svag täckning i Sveriges norra delar och ute på landsbygden. Men bor du i mellersta eller södra Sverige och är ute efter ett flexibelt och prisvärt mobilt bredband kan Hallon vara ett bra alternativ för dig.

Fördelar

  • Flexibelt
  • Prisvärt
  • Möjlighet att spara oanvänd surf

Nackdelar

  • Begränsad täckning
  • Ingen support via telefon

Hallons erbjudanden

Hallon erbjuder mobilt bredband i Tres nät, som har bäst täckning i Sveriges södra och mellersta delar. Du kan köpa mobilt bredband med abonnemang såväl som med kontantkort, där du i båda fallen kan välja mellan 5, 20, 100 och 200 GB surf. Med andra ord kan de allra flesta hitta ett alternativ som passar, oavsett om du bara mejlar och läser nyheterna eller spelar online-spel och streamar film. Tänk på att det inte ingår någon trådlös router till det mobila bredbandet, så det måste du själv köpa till.

Hallons abonnemang för mobilt bredband tecknas utan bindnings- och uppsägnings vilket gör det enkelt att byta abonnemangsform eller avsluta ditt abonnemang om du inte är nöjd. Ytterligare en fördel med Hallons mobila bredbandsabonnemang är att du kan spara oanvänd surf till nästkommande månad, vilket inte är möjligt hos alla operatörer.

Även företagskunder kan teckna abonnemang för mobilt bredband hos Hallon, och välja mellan 2, 20 eller 100 GB surf. Företagsabonnemangen tecknas utan bindningstider, och du kan spara oanvänd surf till nästa månad.

Vad kostar Hallons bredband?

Hallon hör till marknadens billigaste operatörer och kan överlag erbjuda låga priser i förhållande till surfmängderna. Det gäller både abonnemangen och kontantkorten för mobilt bredband. 

Hur omfattande är Hallons kundtjänst?

Hallons kundtjänst är bra, men är inte lika omfattande som marknadens bästa. Du kan kontakta Hallons kundtjänst via chatt, mejl och Facebook Messenger, men tyvärr erbjuds ingen support via telefon. För vissa kan kundservice via chatt och mejl vara tillräckligt, medan andra även vill kunna få svar på sina frågor genom att prata med sin operatör.

Chattens öppettider är vardagar klockan 9 till 16. Om du väljer att skicka ett meddelande på Hallons supportsida eller via Facebook Messenger har Hallon som mål att svara inom 3 till 4 arbetsdagar. Du kan även ställa din fråga i Hallons frågeforum.

Helena Darlöf
Helena Darlöf Telekomskribent helena.darlof@bredband.se