telias logga på mörk fasadTelia Company får en ny chef i början av maj. Foto: Karolis Kavolelis/Shutterstock.com

Nyheter

Redan i oktober 2019 fattades beslutet att Allison Kirkby blir ny chef för Telia. Hittills har man endast vetat att tillträdet skulle ske någon gång under det andra kvartalet av 2020, men nu är det klart att hon tillträder sin nya roll på Telia i början av maj.

Telekom idag rapporterar att Telia Company nu har gått ut med ett datum för sitt chefsbyte. Den 4 maj i vår blir Allison Kirkby ny vd och koncernchef för företaget – ett beslut som togs av Telia Companys styrelse i oktober förra året, men man har fram tills nu inte meddelat exakt datum för tillträdet.

Stark ledare med lång erfarenhet

Allison Kirkby är född och uppvuxen i Storbritannien, där hon även utbildade sig till revisor i slutet av 1980-talet. I 15 år jobbade hon på dagligvaruföretaget Procter & Gamble, men blev sedan finanschef på företag som Virgin Media, Shine group, och Tele2. Mellan 2015 och 2018 var hon även verkställande chef för Tele2.

Enligt Telia Companys styrelseordförande Lars Johan Jarnheimer, var det bland annat Allison Kirkbys långa erfarenhet och naturligt starka ledarskap som låg till grund för styrelsens beslut. 

– Vi ser fram emot att jobba tillsammans med henne, säger han i ett pressmeddelande.

Förväntansfull inför starten

Allison Kirkby ser också fram emot tillträdet i maj.

– Jag är fortfarande väldigt förväntansfull inför att börja på Telia. Min första prioritet kommer att bli att lära känna teamet på Telia så att vi tillsammans kan forma och skapa ett Telia Company som anställda, kunder och aktieägare är stolta över, säger Allison Kirkby till Telekom idag.

Tillförordnad vd tillbaka till tidigare roll

Den tillförordnade vd:n och koncernchefen Christian Luiga kommer att gå tillbaka till sin position som ekonomichef och vice vd för Telia.