Kille sitter med laptop i sängen i svagt upplyst rum.Tele2 vill erbjuda sina kunder en bättre och mer stabil onlineupplevelse och lanserar därför uppkopplingsgaranti på bredband. Foto: Pressbild/Tele2

Lanseringar

En stor del av Sveriges hushåll har någon gång under det senaste året haft störningar på det fasta bredbandet, vilket Tele2 nu vill försöka råda bot på med sin nya uppkopplingsgaranti. Om något skulle hända med uppkopplingen i det fasta nätet kommer Tele2-kunder kunna använda det mobila nätet i stället, utan att förlora sitt wifi.

I en ny undersökning initierad av Tele2 svarade 62 procent av deltagarna att de har haft problem med sitt bredband någon gång under det senaste året. Drygt en tredjedel av de tillfrågade menar att sådana störningar ofta resulterar i ilska och frustration över att inte kunna surfa, kolla serier eller arbeta som vanligt.

Detta har Tele2 tagit fasta på och lanserar därför uppkopplingsgaranti på sitt bredband.

Ingår i bredband med 500, 600, 1 000 eller 1 200 Mbit/s

I dagsläget ingår uppkopplingsgarantin när man tecknar bredband med 500, 600, 1 000 eller 1 200 Mbit/s, och tjänsten kommer i framtiden kunna köpas till i alla abonnemang för 149 kronor per månad.

Kopplar över till mobilnätet vid störningar i det fasta nätet

Tecknar du något av dessa bredbandsabonnemang  får du inte bara med en router utan även en usb-dongel och ett simkort. Routern installerar du som vanligt, och sedan sätter du simkortet i dongeln och ansluter den till routern. Skulle det uppstå problem med det fasta bredbandet kopplas routern automatiskt över till det mobila nätet.

Du behöver inte göra några särskilda inställningar, utan din trådlösa uppkoppling fortsätter att fungera som vanligt. När problemet är löst kopplas routern över till det fasta bredbandet igen.

Vad händer vid ett strömavbrott?

Beror problemen med bredbandet på ett strömavbrott kan du ta ur usb-dongeln från routern och ansluta den till en bärbar dator i stället. Inga drivrutiner krävs och dongeln är kompatibel med både mac och pc.