Man visar upp graf för anställda på ett kontorTre slopar sina tidigare bredbandsalternativ för företag och erbjuder nu ett enda med obegränsad surf. Foto: Kaspars Grinvalds/Shutterstock.com

Lanseringar

Tre tar bort alla företagsbredband och ersätter dem med ett enda alternativ med obegränsad surf. Tre hoppas kunna förenkla vardagen för företagen med det nya prisvärda alternativet. Till skillnad från tidigare bredbandsalternativ fungerar det nya bredbandet bara inom Sverige.

I våras lanserade mobiloperatören Tre ett konkurrenskraftigt mobilabonnemang med obegränsad surf för alla företagskunder. I samband med detta slopades alla andra mobilabonnemang. Nu gör Tre samma sak igen fast för alla bredbandsabonnemang.

Tre vill förenkla vardagen med ett alternativ

Anledningen till att Tre har valt att slopa alla övriga bredbandsalternativ är för att förenkla företagens vardag. Man hoppas även att detta ska öka försäljningssiffrorna. Ser man till försäljningen av mobilabonnemang ökade den kraftigt i samband med att alla valmöjligheter togs bort.

– Inför lanseringen av nya 3Företag såg vi att det företagare efterfrågar mest är enkelhet och kostnadskontroll. Det gensvar vi har fått i form av ökad försäljning bekräftar att det här är något som har saknats på marknaden, säger Tres chef för företagsaffären, Sofia Krook.

Sofia Krook säger att Tre är en mobiloperatör som framför allt tilltalar små- och mellanstora företag. För dem är det viktigt med enkla och smidiga bredbandsalternativ.

Bredbandet är billigare än hos många konkurrenter

Det nya bredbandet infördes förra veckan och kostar 249 kronor i månaden. Prismässigt står sig erbjudandet mycket bra jämfört med konkurrenterna och det är inte många som kan matcha det låga priset. Med det nya bredbandet är det möjligt att surfa helt fritt i Sverige. Däremot går det inte att använda på utlandsresan.

Den som väljer att teckna bredbandet med en bindningstid på 24 månader får dessutom en router från Huawei på köpet.