Telias logga på en glasväggTelia är den operatör i Sverige med bäst mobilnät enligt P3:s mätningar. Foto: Karolis Kavolelis/Shutterstock.com

Utmärkelser

Telia har för tredje året i rad prisats för sitt mobilnät efter tester från företaget P3. Nätet rankas inte bara som Sveriges bästa utan som det fjärde bästa i hela landet. Telias vd känner sig mycket stolt över resultatet och ser mätningarna som en kvalitetsstämpel.

Det världsledande företaget P3 Connect Mobile Benchmark, genomför kvalitetstester av världens mobiloperatörers mobilnät. Nyligen genomfördes tester i Sverige för tredje året i rad. Testet går ut på att P3 testar nätens täckning vad gäller surf och samtal, datahastighet, kvalitet och kundupplevelse.

Det mobilnät som fick bäst resultat i Sverige var Telia med 969 poäng av maximala 1 000 poäng. Ingen mobiloperatör i Sverige har någonsin fått ett så bra resultat tidigare.

Tredje året i rad som Telia vann

Detta var inte första gången som Telia kammade hem priset Sveriges bästa mobilnät. Den svenska operatören har rankats etta varje gång P3 genomfört sina mätningar av de svenska mobilnäten.

Resultatet som Telia fick stod sig även bra gentemot andra mobilnät runt om i världen. Faktum är att Telias mobilnät rankades som det fjärde bästa av alla operatörers nät som P3 har testat.

Telias vd känner stolthet

Anders Olsson som är Telia Sveriges vd, känner en väldig stolthet över att även i år ha tagit hem förstaplatsen. Olsson anser att mätningarna är en tydlig kvalitetsstämpel.

Telia kommer framöver att investera i mobilnäten så att de kan utvecklas ännu mer. Operatören vill hela tiden kunna erbjuda sina kunder ett mobilnät som är i absoluta världsklass oavsett vad man använder nätet till.

Mätningarna skedde från Malmö till Umeå

P3:s mätningar har varit mycket omfattande och skett i totalt 47 orter runt om i landet. Mobilnäten har testats i såväl stora som små orter och längs med vägarna, från Malmö till Umeå. Det är en sträcka som mäter drygt 100 mil.

Totalt har P3 lyckats fånga in närmare 44 procent av Sveriges befolkning i sina tester.