kvinna håller surfplatta med olika ikoner svävandes i luften runtomTelia ska tillsammans med kommuner och partner hjälpa svenska småföretagare att utvecklas digitalt. Foto: mrmohock/Shutterstock.com

Lanseringar

Telias koncept Mer Digital blev en stor succé, och nu lanserar de ett liknande upplägg som framför allt riktar sig till Sveriges småföretagare. Genom satsningen Bli Digital ska Telia tillsammans med kommuner och partner hjälpa företagare att utvecklas och dra nytta av digitaliseringens möjligheter.

Under våren har vikten av ett mer digitalt arbetssätt blivit allt tydligare. För många småföretagare har det varit avgörande för att överhuvudtaget kunna överleva. I syfte att stärka Sveriges småföretagare och minska de digitala klyftorna lanserar nu Telia tillsammans med flera av landets kommuner och partner konceptet Bli Digital.

Ta tillvara på digitala möjligheter

Telia ska tillsammans med sina samarbetspartner hjälpa landets företagare att börja ta vara på alla de digitala möjligheter som faktiskt finns i dag, och sprida kunskap om digitaliseringens fördelar. Mia Forsäng, affärsutvecklare och ansvarig för Bli Digital på Telia, menar att den rådande situationen i samhället ställer högre krav på effektiva och innovativa lösningar, vilket kan innebära stora utmaningar för lågdigitala mindre företag

–  Men tack vare exempelvis molnbaserade tjänster har de samma förutsättningar som högdigitala företag. Och viljan finns, däremot kan det vara svårt för många att ta första steget och där kan vi vara till hjälp, säger hon i ett pressmeddelande.

Trelleborg, Mörbylånga och Sundsvall först ut

De första kommunerna som ansluter sig till Bli Digital är Trelleborg, Mörbylånga och Sundsvall. Efter sommaren ska kommunerna samla de lokala företagen, och tillsammans med Telia kommer man lägga grunden för en resa mot en mer digital verksamhet.

Mikael Rubin, ordförande för Trelleborgs kommunstyrelse, menar att det var en självklarhet att ta del av Telias projekt. Bli Digital kommer att vara en viktig pusselbit i kommunens arbete med att etablera ett starkare näringsliv.

Enligt Ann Willsund, Mörbylångas kommundirektör, hade satsningen inte kunnat lanseras vid ett bättre tillfälle. Vikten av digital utveckling är en av insikterna som har trätt fram under vårens kris, och även här är förhoppningarna att projektet ska främja näringslivet i kommunen.