Akademibokhandelns logga ovanför butikTelia ska förse Akademibokhandeln med fiber i 60 månader framöver. Foto: Tupungato/Shutterstock.com

Operatörsnyheter

Telia och Akademibokhandeln har tecknat ett avtal som låter Telia uppgradera över 100 butiker med fiber. Ett stabilt och säkert datanät gör det möjligt för Akademibokhandeln att möta kundernas framtida behov. Det nya avtalet sträcker sig över 60 månader, och under den tiden kommer Telia att ansvara för driften och underhållet av nätet.

Telia har tecknat ett avtal med Akademibokhandeln som låter operatören uppgradera fler än 100 butiker med fiber. Telia kommer även att ta över driften i alla Akademibokhandelns datanät. Det nya avtalet gäller i 60 månader.

I och med det nya avtalet kommer Telia att ha ett helhetsansvar för Akademibokhandelns nätverk både lokalt och i butikerna.

Säkerställer kvaliteten med 4G som backup

Med fiber kan Telia erbjuda stabil och säker uppkoppling i alla Akademibokhandelns nätverk. För att säkra datanätet ytterligare kommer Telia att komplettera det med 4G som backup i alla butiker.

Anna-Lena Olsson, CIO Bokhandelsgruppen, tycker att det är viktigt att möta kundernas framtida behov, och fibern spelar en viktig roll för att kunna åstadkomma det. Med fiber kan Akademibokhandeln erbjuda kunderna en upplevelse i toppklass.

Telia får ansvar för drift och underhåll

Under den 60 månader långa avtalsperioden kommer Telia att ansvara för både drift och underhåll i nätet. Dessutom kommer operatören att stå för löpande utveckling av nätet. Akademibokhandeln ska i stället lägga fokus på att utveckla nya digitala tjänster som förbättra kundupplevelsen ytterligare. Fler digitala tjänster kommer även förenkla medarbetarnas arbeten.

Akademibokhandeln vill ligga i framkant

Akademibokhandeln har som mål att hela tiden ligga i framkant vad gäller nya tjänster som underlättar för personal och kunder. Telia tycker det är inspirerande att få arbeta med en aktör som satsar på nya innovativa lösningar. Telia är även glada över att ha fått förtroendet att leverera verktygen som behövs i den nya satsningen.