Fasad med Telias logotypJohan Dennelind kommer att sluta under nästa år. Foto: A. Aleksandravicius/Shutterstock.com

Operatörsnyheter

Johan Dennelind, Telia Companys vd, har beslutat sig för att avgå, skriver Telia i ett pressmeddelande. Beslutet växte fram under semestern, och enligt Dennelind finns det ingen särskild anledning till att han har bestämt sig för att sluta. Styrelsen beklagar att han avgår men respekterar beslutet.

Telia Companys vd, Johan Dennelind, har sagt upp sig från sin position på Telia. Han har arbetat som vd och koncernchef för Telia i sex år. Uppsägningstiden är 12 månader, men han kommer troligtvis bli ersatt av en ny vd innan dess.

Det finns ingen särskild anledning till beslutet

I en intervju med Dagens Industri säger Dennelind att det inte finns någon särskild anledning till att han beslöt sig för att säga upp sig. Det var något som växte fram under semestern.

Han menar att det var ett tufft beslut, men inget dramatiskt, och han kommer att stanna kvar på företaget tills de har hittat någon som kan ta över hans position.

Om sina sex år på företaget säger han:

– Det har varit fantastiska år. Omtumlande och spännande på många sätt.

Dennelund kom in i företaget under en tuff period

När Dennelund började sin tjänst på Telia fanns det många problem som behövde tas itu med. Bland annat fick han lägga mycket tid på att reda ut Telias affärer i Uzbekistan, som företaget blev mycket kritiserade för.

Johan Dennelund anser dock att det nu har vänt för Telia. Nu befinner de sig i ett läge där de kan koncentrera sig på vad de verkligen vill göra, nämligen att skapa värde för sina kunder.

Styrelsen beklagar beslutet

Marie Ehrling, styrelseordförande för Telia, berättar att hon först fick muntligt besked från Dennelind. Därefter lämnade han in en skriftlig uppsägning. Hon kallade då in styrelsen på ett möte.

– Det här är Johans beslut och vi beklagar det och hade gärna sett att han stannat. Men nu får vi respektera hans beslut och också bett honom att stanna tills vidare för att slutföra en hel del processer som pågår inom bolaget, säger Marie Ehrling om beslutet.