hand håller i simkort från telia, med mobiltelefon och laptop i bakgrundenTelia anses ha både det bästa fasta bredbandet och det bästa mobilnätet. Foto: Tero Vesalainen/Shutterstock.com

Utmärkelser

Telia har det bästa nätet i Sverige, både bland fasta och mobila bredband. Det visar årets undersökning från Sifo, där svenska folket har fått svara på vilken operatör de upplever har det bästa nätet. Telia har även vunnit ett antal oberoende tester under flera år i rad.

Telia har rankats som Sveriges bästa nät av svenskarna själva. I en Sifo-undersökning har 2 000 deltagare fått svara på frågan vilken operatör som de tycker har det bästa fasta respektive mobila nätet, och Telia vann båda kategorierna med marginal.

Hela 67 procent tycker att Telia har det bästa mobilnätet, och 40 procent tycker att Telia har det bästa fasta bredbandet.

Kvitto på att Telia gör rätt satsningar

Telia Sveriges tekniska chef heter Staffan Åkesson. Han menar att resultatet inte bara beror på deltagarnas tekniska preferenser, utan också på kundernas upplevelse av nätets höga kvalitet. Han tycker att det är mycket glädjande att kunderna själva nu har fått tycka till om hur de upplever Telias nät jämfört med andra nät.

– Vi satsar hela tiden på att investera i och stärka vårt nät för att fortsätta kunna erbjuda en säker och snabb uppkoppling över hela landet. Ett kvitto är att vi år efter år har blivit utsedda till bästa nät, säger han i ett pressmeddelande från Telia.

Telia skriver att de kommer fortsätta att investera och innovera i riktning mot ett mer hållbart och digitalt samhälle, så att svenskarna kan fortsätta ta del av de bästa näten oavsett var de befinner sig.

Oberoende mätningar har pekat ut Telia som bästa nätet

Telias bredband har även vunnit flera oberoende tester under de senaste åren. P3 som är ett internationellt och oberoende mätföretag har de tre senaste åren utsett Telia till Sveriges bästa nät.

I våras har Telia vunnit samma kategori i en mätning hos den tyska tidningen Connect, som gjordes tillsammans med Umlaut, ett globalt testföretag.