tv-dosa riktad mot sfärisk multimediasändningNu kan Telenors mobil- och bredbandskunder köpa tv-paket som streamas via en app eller valfri webbläsare. Foto: Proxima Studio/Shutterstock.com

Lanseringar

Genom ett avtal med TV4 Media kan Telenor nu erbjuda sina kunder streamade tv-paket helt utan tv-box. Tv-paketen används i stället genom Telenors streaming-app som finns för iOS, Android, Chromecast och Apple TV. De kan även streamas från valfri webbläsare.

I går, den 1 oktober, lanserade Telenor sitt helt box-fria streamade tv-paket som sägs bjuda på både bredd och låga priser. Den nya tjänsten är resultatet av ett nytt avtal med TV4 Media, och som den i dagsläget enda operatören på den svenska marknaden kan Telenor förse sina mobil- och bredbandskunder med innehåll från de större svenska tv-husen via en app. Framtiden är här.

Stor efterfrågan på ett mer flexibelt tv-tittande

Leif Björklund, tv-chef på Telenor menar att man har sett en stor efterfrågan bland kunderna just när det gäller tillgång till tv-kanaler utan tv-box.

– Utvecklingen med streamingtjänster har lärt konsumenterna att kräva att man ska kunna titta på innehållet var som helst, när som helst och på den enhet man själv väljer. Nu kan man även titta på tv på samma sätt, säger han i ett pressmeddelande.

Paket som ska passa alla

Telenor lanserar två olika paket, som är tillgängliga för mobil- och bredbandskunderna. ”Stream Stor” innefattar 46 kanaler och 11 playbibliotek, men kunden får även välja mellan Viaplay och HBO Nordic. I baspaketet, som heter just ”Stream Bas”, ingår 16 baskanaler. Priset ligger på 299 respektive 149 kronor per månad.

Utöver paketen ovan släpps även Stream Film & Serier och Stream Dokumentär. Dessa temapaket kostar 49 kronor per månad och kan användas av alla konsumenter i Sverige.

Tv via app

Jo du läste rätt. Tv-paketen streamas alltså via Telenors stream-app, som är tillgänglig för iOS, Android, Chromecast och Apple TV. Kunden kan även streama från en valfri webbläsare.

Leif Björklund menar att det går väldigt snabbt på tv- och streamingmarknaden just nu, men att många aktörer i branschen kanske inte alltid sätter användarvänligheten i första rummet när de lanserar nytt. Ett heltäckande utbud av tv-tjänster format av både flexibilitet och enkelhet, tror han är grunden till tv-tittandet i framtiden.