Kvinna sitter i sängen med laptop i knät.Telenor och Studentbostäder i Norden kommer tillsammans göra god bredbandsuppkoppling tillgänglig för fler studenter. Foto: franz12/Shutterstock.com

Lanseringar

Telenor har just inlett ett samarbete med Studentbostäder i Norden där man kommer förse hela 7 000 studentbostäder med bredband. Bredbandet ingår i hyran och kommer aktiveras på inflyttningsdagen i syfte att göra det så enkelt och kostnadseffektivt som möjligt för en målgrupp som ofta har stora internetbehov, men desto mindre plånbok. Det skriver Telekom idag.

Som student har man som bekant inte den största budgeten att röra sig med varje månad, och det är ofta flera saker som man egentligen kanske behöver som får stryka på foten. Ett exempel på det är snabbt och stabilt internet.

Telenor och Studentbostäder vill vända trenden

Men det vill Telenor och Studentbostäder i Norden ändra på. De har nyss påbörjat ett samarbete där fastighetsägaren under en period på fem år ansluter hela 7 000 studentbostäder och inkluderar bredbandsabonnemanget i hyran.

En helt ny leveransmodell för bredband

June Solbekk, Chief Marketing Officer Consumer på Telenor Sverige, berättar att detta är en helt ny leveransmodell för bredband som operatören har tagit fram tillsammans med SBS. Hon menar att det känns bra med en modell som verkligen kommer underlätta för studenterna. Dessutom kommer lösningen kunna återanvändas av andra fastighetsägare som vill ligga i digitaliseringens framkant.

Ska aktiveras direkt när hyresgästen flyttar in

Studenterna kommer få bredband i form av ”plug and play” som aktiveras samma sekund som hen flyttar in. Router får hyresgästen dock stå för själv i syfte att minska på behovet av support och pappersarbete.

Magnus Jägre, SBS hållbarhets- och innovationschef, menar att många studenter redan har viss utrustning, som exempelvis en router, och att de därför har valt att exkludera det för att undvika onödig produktion och kassering. SBS räknar med att detta kommer bidra till en betydande CO2-besparing.