Man står vid bord med mobil, trådlös router i förgrunden.Tele2 och Stena Fastigheter vill minska det digitala utanförskapet och lanserar därför en gratis bredbandstjänst för fastighetsbolagets boende. Foto: Casezy idea/Shutterstock.com

Lanseringar

Tele2 och Stena Fastigheter lanserar tillsammans den nya bredbandstjänsten Digital inkludering, där fastighetsbolagets boende får tillgång till internet med en hastighet på 1 Mbit/s helt gratis. Det rapporterar Telekom idag.

Ett samarbete mellan Tele2 och Stena Fastigheter har utmynnat i bredbandstjänsten Digital inkludering, där syftet (precis som namnet skvallrar om) är att minska digitalt utanförskap. Tjänsten ger alla Stena Fastigheters boende gratis uppkoppling med en surfhastighet på 1 Mbit/s.

Alla ska kunna ta del av viktig samhällsinformation

Det handlar med andra ord inte om några högre hastigheter, men det ska ändå vara tillräckligt för att kunna nå viktiga samhällsfunktioner som skola, sjukvård och bank.

– Kostnaden på internetuppkopplingen ska inte vara det som avgör om du har tillgång till internet i din bostad, för att kunna ta del av grundläggande information från myndigheter eller sitt bostadsbolag, säger Cecilia Fredholm Vaaring, chef för hållbara affärer på Stena Fastigheter.

Inledde samarbetet 2022

Tele2 och Stena inledde sitt samarbete under hösten 2022 med mål om att erbjuda gratis tillgång till internet till personer som inte har råd med ett “vanligt” bredband. 

Vårt allt mer digitala samhälle är fördelaktigt på väldigt många sätt, men står man utanför får man helt klart begränsade möjligheter att utföra vissa ärenden och ta del av viktig info. Stena Fastigheter hoppas att det nya avtalet ska minska det digitala gapet och underlätta vardagen för de boende.

Tele2 hoppas att fler fastighetsägare följer samma spår

Tele2:s chef för fastighetsaffären Stefan Pettersson är stolt över samarbetet med Stena, och menar att den nya tjänsten kommer ge väldigt många fler hushåll möjlighet att vara en del av det digitala samhället. Han hoppas att fler fastighetsägare ska inspireras av samarbetet och följa samma spår.