Närbild på yngre kvinna håller om äldre kvinna.Nu inleder Omsorgsportalen och iTUX ett samarbete som ska ta utvecklingen av digital omsorg ännu ett steg framåt. Foto: evrymmnt/Shutterstock.com

Lanseringar

Nu blir Omsorgsportalens nationella välfärdsbredband tillgängligt inom iTUX nät, och med det tar man ytterligare ett steg mot en högre nivå av digital omsorg i Sverige. Båda parter är nöjda över det nya samarbetet och ser fram emot den gemensamma resan.

Omsorgsportalen är en marknadsplats som precis som namnet antyder erbjuder digitala omsorgstjänster från flera olika leverantörer. När man som privatperson beställer en tjänst hos Omsorgsportalen ingår alltid det så kallade Välfärdsbredbandet för att göra uppkopplingen så säker och stabil som möjligt.

Tjänsterna distribueras över Sveriges olika nät, till exempel lokala stadsnät och nu har det blivit dags för kommunikationsoperatören iTUX att sälla sig till Omsorgsportalens samarbetspartners.

”Resan har bara börjat”

I och med samarbetet mellan Omsorgsportalen och iTUX kan kommuner nu säkra anslutningen av enheter som trygghetslarm och tillsynskameror i hushåll som är anslutna till iTUX nät. Det gäller framför allt hushåll i kommunala bostadsbolag.

David Eklund, iTUX COO, berättar att företaget är stolta över att de nu har fått möjligheten att bli en av Omsorgsportalens samarbetspartners, och menar på att det stärker iTUX position som en kommunikationsoperatör med tydliga framtidsvisioner.

– Omsorgsportalen är verkligen den plattform vi letat efter där de bästa tjänsterna samlas under ett tak och enkelt blir tillgängliga för slutkunden. Resan med Omsorgsportalen har bara börjat, säger han i ett pressmeddelande.

Ytterligare ett steg mot en ny nivå av digital omsorg

Omsorgsportalen är en del av telekombolaget Sappa och även här ser men väldigt positivt på det nya samarbetet. Karl Stolpe, ansvarig Digital Omsorg, tycker att det känns roligt att nu kunna bidra med omsorgstjänsterna till ännu fler hushåll, samtidigt som man kan stärka kommunernas befintliga tjänster via Välfärdsbredbandet.

Han menar att detta är ytterligare ett viktigt steg på vägen mot en högre nivå av digital omsorg i Sverige, och han ser fram emot resan tillsammans med iTUX.