färgglada nätkablar på grå mattaIP-Onlys kunder får tillfälligt snabbare bredband. Foto: riopatuca/Shutterstock.com

Nyheter

IP-Only ger nu sina kunder som jobbar hemifrån upp till fem gånger snabbare bredband via fiber – en tillfällig prestandaboost för att förenkla den dagliga verksamheten för alla i hushållet.

Under de senaste två veckorna har skolor stängts ner, och många företag har börjat arbeta hemifrån för att undvika smittor och virusspridning så långt det går. Men när allt fler använder hemmanätverken krävs bättre tekniska förutsättningar. IP-Only erbjuder nu därför sina kunder som arbetar hemifrån en tillfällig uppgradering av sitt bredband via fiber. Det rapporterar Telekom idag. 

Vill underlätta vardagen i en utmanande tid

IP-Only vill bidra med det de kan i en tid då hela samhället har ställts inför en stor utmaning. Från och med fredagen den 27 mars kommer IP-Only-kunder med fiberanslutning få snabbare bredband helt kostnadsfritt. De som har 100 Mbit/s eller 250 Mbit/s kommer efter uppgraderingen ha en bredbandshastighet på 500 Mbit/s.

Större möjligheter för hela hushållet

Tanken är att alla i hemmet ska kunna arbeta eller studera, till exempel via video, utan att behöva uppleva störningar eller fördröjningar.

– Som nätägare har vi ett ansvar att hushållen får så bra tekniska förutsättningar som möjligt, även under svåra tider. Hastighetsökningen ger ytterligare möjligheter för användare och verksamheter att kunna agera så normalt som möjligt, i en onormal tid, säger IP-Onlys vd Regina Donato Dahlström till Telekom idag.

Uppgraderingen sker automatiskt

Enligt uppgift ska den tillfälliga ökningen av bredbandshastighet ske helt automatiskt. De kunder som redan har från 500 Mbit/s och uppåt behåller sina hastigheter.

Uppgraderingen kommer vara tillgänglig för IP-Onlys kunder så länge situationen för kontor och skolor ser ut som den gör just nu. När skolor och kontor öppnar upp för arbete på plats får hemanvändarna tillbaka sina ordinarie bredbandshastigheter.