hand som håller samsung galaxy tab s6Samsungs Galaxy Tab S-serie har fått tillökning av modellerna Tab S7 och Tab S7 Plus. Foto: Framesira/Shutterstock.com

Lanseringar

Under ett livesänt Galaxy Unpacked presenterade Samsung fem nya produkter. Bland annat surfplattorna Galaxy Tab S7 och S7 Plus, som enligt Mobil.se. erbjuder hög uppdateringsfrekvens, större skärm och en frontkamera anpassad för videomöten.

Den 5 augusti höll Samsung sitt årliga evenemang Galaxy Unpacked – i år ett digitalt event som sändes live från Sydkorea. Precis som traditionen lyder var det fem produkter som skulle avslöjas, och ingen blev förvånad när två nya surfplattor i Galaxy Tab S-serien trädde fram i strålkastarljuset. 

Större än sina föregångare

Samsung har gjort surfplattorna mer tekniskt avancerade, men tillverkaren har även satsat på yttre förbättringar som till exempel skärmens storlek. Föregångaren Tab S6:s skärm är 10,5 tum, medan Tab S7 och S7 Plus har skärmar på 11 respektive 12,4 tum. De nya surfplattorna har även en uppdateringsfrekvens på 120 Hz, vilket till exempel bidrar till bättre flyt och följsamhet i bilden.

Funktioner anpassade efter nya användarmönster

I sviterna av vårens pandemi har nya användarmönster tagit form. Till exempel så har antalet videomöten och digitala konferenser ökat markant det senaste halvåret, vilket Samsung har tagit fasta på och därför placerat Tab S7:s frontkamera på plattans långsida.

Bättre respons mellan penna och platta

Tack vare den högre uppdateringsfrekvensen är responsen mellan plattan och den medföljande pennan S Pen nu mycket snabbare. Pennan har funktioner som magnetfäste och trådlös laddning.

Kommer ut på marknaden 21 augusti

Galaxy Tab S7 kommer i två utföranden – med wifi eller med 4G – där priset ligger på 8 700 respektive 9 700 kronor. Plus-modellen med wifi kommer kosta 11 000 kronor, medan varianten med 5G-stöd beräknas kosta 13 500 kronor. Surfplattorna landar på utvalda marknader från och med den 21 augusti.