Jon Karlung, vd på BahnhofBahnhofs vd Jon Karlung gläder sig över att kunna erbjuda kunderna det snabbaste bredbandet. Foto: Maria Landhall/Bahnhof AB

Utmärkelser

Förra året utsågs Bahnhof till den bredbandsoperatör som erbjuder snabbast bredband. I år har Bredbandskollen, som mäter hastigheten för olika bredband, också bekräftat att Bahnhof står för den snabbaste nedladdningshastigheten som har uppmätts hittills.

Bredbandskollen är ett oberoende verktyg som privatpersoner kan använda för att mäta sin bredbandshastighet. Varje år ger de också ut en rapport över genomsnittshastigheten för olika bredband och vilket som är det snabbaste.

2017 års resultat visade att Bahnhof hade det snabbaste bredbandet. Nu har en av Bahnhofs kunder redovisat den snabbaste hastigheten på en nedladdning som har uppmätts. Hela 9091.410 Mbit/s kunde fibernätet åstadkomma.

Snabbaste bredbandet 2017

Bahnhof låg i topp för bredbandshastighet i rapporten från 2017. Då låg genomsnittshastigheten på 125 Mbit/s för att ta emot data med Bahnhofs fibernät, respektive 78 Mbit/s för att skicka data. Dessa siffror innebär att Bahnhofs bredband var 30 procent snabbare än det bredband som hade lägst uppmätt genomsnittshastighet.

Dessa hastigheter passar för sådana aktiviteter som kräver mycket god internetuppkoppling och hög kapacitet, såsom att streama eller spela spel.

Inställd på framtiden

Under 2018 blev Bahnhof utsedda till bästa internetleverantör och nätoperatör i Sverige. Samma år började de också erbjuda fiber på 10 Gbit/s till privatpersoner. Något som andra operatörer inte har kunnat erbjuda, enligt Bahnhofs vd Jon Karlung.

– När vi lanserade 10 Gbit/s till privatpersoner för ett år sedan svarade Com Hem att deras kunder inte efterfrågar sådana hastigheter. Märklig inställning kan man tycka, framtiden är redan här och våra kunder är en del av den, säger Jon Karlung i ett pressmeddelande.