Vanliga frågor om Bahnhof

Vilka bredbandshastigheter erbjuder Bahnhof?

Bahnhof erbjuder bredband med sex olika näthastigheter, från 10 Mbit/s till 10 Gbit/s.

Hur ser man om det är driftstörning i Bahnhofs nät?

Genom att skriva in kund- eller personnummer på Bahnhofs supportsida för driftstörningar kan du kontrollera om det är någon driftstörning just i ditt område.

Hur kontaktar man Bahnhofs kundtjänst?

Du kontaktar Bahnhofs kundtjänst via chatt eller telefon. Öppettiderna är generösa.

Kan jag betala med autogiro hos Bahnhof?

Ja, när du har blivit kund hos Bahnhof kan du ansöka om att betala med autogiro. Tänk på att det kan ta upp till sex veckor innan autogirot har aktiverats.

Hur aktiverar jag Bahnhofs bredband?

Bahnhofs supportsida finns en installationsguide som kan hjälpa dig komma igång med ditt bredband via fiber. Där kan du även läsa om hur du installerar Bahnhofs router.

Vårt omdöme om Bahnhofs bredband

Bahnhof erbjuder fast bredband via fiber och ADSL (telefonjacket) i stadsnät över hela Sverige. De har ett stort utbud av olika bredbandshastigheter där de allra flesta kan hitta ett alternativ som matchar både hushåll och internetanvändning. Du kan välja på nedladdningshastigheter från 10 till 10 000 Mbit/s. Bredbandsabonnemangen kan tecknas både med och utan bindningstider.

Kundtjänsten är omfattande, med flera olika kontaktmöjligheter och generösa öppettider. Enligt Bahnhof satsar man stort på sin kundtjänst, vilket har resulterat i toppbetyg i flera olika kundundersökningar – till exempel utförda av SKI (Svenskt kvalitetsindex) och Nordic Bench.

Bahnhofs priser är i genomsnitt lägre än hos många av konkurrenterna på marknaden. Trots sina låga priser kan man erbjuda ett relativt stort utbud av bredbandshastigheter, samt en omfattande kundtjänst av bevisat hög kvalitet.

Fördelar

  • Stort utbud av bredbandshastigheter
  • Finns i hela Sverige
  • Omfattande kundtjänst

Nackdelar

  • Startavgift tillkommer
  • Router ingår inte

Bahnhofs erbjudanden

Bahnhof erbjuder fast bredband via ADSL (telefonjacket) men framför allt via fiber i stadsnät över hela Sverige. Bahnhof levererar bredband till stadsnät som IP-Only, iTUX, Open Infra, Open Universe, Svenska Stadsnät och Zitius.

Privatpersoner såväl som bostadsföreningar och företag kan teckna ett bredbandsabonnemang hos Bahnhof, och välja mellan näthastigheterna 10, 100, 250, 500, 1 000 och 10 000 Mbit/s. Utbudet är med andra ord stort, vilket är en fördel när du ska försöka hitta ett alternativ som matchar både hushåll och internetanvändning. Tänk dock på att utbudet av bredbandshastigheter kan variera beroende på din adress och vilket stadsnät du tillhör.

Se vilka hastigheter som är tillgängliga i ditt område.

Bahnhofs bredbandsbonnemang tecknas i regel utan bindningstid. Om ditt abonnemang skulle vara bundet har du fortfarande möjlighet att uppgradera hastigheterna på ditt bredband. Det går inte att nedgradera hastigheten när du tecknat ett bundet abonnemang.

Vad ingår i Bahnhofs fasta bredband?

Förutom själva bredbandet ingår Anonym surf med Integrity VPN. Programvaran Bahnhof Safe Antivirus ingår kostnadsfritt de tre första månaderna. Antivirus-programmet tecknas utan bindningstider, men med en uppsägningstid på en månad.

Om du vill ha en trådlös router till ditt bredband får du lägga till det i din beställning

Hur mycket kostar bredband från Bahnhof?

I Post-och telestyrelsens rapport om bredbandspriserna 2019 framgår det att Bahnhof är en av de billigaste bredbandsleverantörerna.

PTS undersökte mediankostnaden för ett bredbandsabonnemang med 100 Mbit/s i nedladdningshastighet, men även bredbandsleverantörernas enskilda erbjudanden. Mätningarna visade att Bahnhof hade den lägsta mediankostnaden och det näst billigaste enskilda erbjudandet. Med det sagt så är det viktigt att komma i håg att priserna kan variera rätt kraftigt beroende på var du bor och vilket stadsnät du är ansluten till.

Se vilka priser som är aktuella just i ditt område.

När du tecknar ett bredbandsabonnemang hos Bahnhof tillkommer det vanligtvis en startavgift.

Hur omfattande är Bahnhofs kundtjänst?

Du når Bahnhofs kundtjänst på telefon både vardagar och helger. Öppettiderna är generösa. Det går även att kontakta kundtjänsten via mejl och via chatt på Mina Sidor. På Mina Sidor kan du också hantera dina tjänster och fakturor, felanmäla och ändra dina uppgifter eller inställningar.

2019 toppade Bahnhof Svenskt kvalitetsindex lista gällande kundnöjdheten bland svenska bredbandsleverantörer, och blev även utsedda till Årets bredbandsoperatör på den årliga Telekomgalan. Det kan ge en fingervisning om att Bahnhofs kundtjänst faktiskt håller vad de lovar. På Trustpilot är kundernas omdömen dock väldigt blandade, där vissa vittnar om stort engagemang och kunnig support medan andra bestämt hävdar motsatsen.

Helena Darlöf
Helena Darlöf Telekomskribent helena.darlof@bredband.se