Om Bahnhofs bredband

Bahnhof erbjuder bredband via fiber och ADSL (telefonjacket) i stadsnät över hela Sverige. De har ett stort utbud av olika bredbandshastigheter där de allra flesta kan hitta ett alternativ som matchar både hushåll och internetanvändning. Du kan välja på nedladdningshastigheter från 10 till 10 000 Mbit/s.

Bredbandsabonnemangen kan tecknas både med och utan bindningstider.

Fördelar

  • Stort utbud av bredbandshastigheter
  • Finns i hela Sverige
  • Omfattande kundtjänst

Nackdelar

  • Router kostar extra

Bahnhofs priser på bredband

I Post-och telestyrelsens rapport om bredbandspriserna 2019 framgår det att Bahnhof är en av de billigaste bredbandsleverantörerna.

PTS undersökte mediankostnaden för ett bredbandsabonnemang med 100 Mbit/s i nedladdningshastighet, men även bredbandsleverantörernas enskilda erbjudanden. Mätningarna visade att Bahnhof hade den lägsta mediankostnaden och det näst billigaste enskilda erbjudandet. Med det sagt så är det viktigt att komma ihåg att priserna kan variera rätt kraftigt beroende på var du bor och vilket stadsnät du är ansluten till.

När du tecknar ett bredbandsabonnemang hos Bahnhof tillkommer det vanligtvis en startavgift.

Bahnhofs hastigheter för fiber

Bahnhof har ett stort utbud av olika bredbandshastigheter där de allra flesta kan hitta ett alternativ som matchar både hushåll och internetanvändning. Men exakt vilka hastigheter du kan välja mellan beror på var du bor. För att se vilka hastigheter just du kan välja på är det därför bäst att söka på din adress här ovanför.

Bahnhofs kundtjänst

Du kan antingen ringa eller chatta med Bahnhofs kundtjänst. Vill du använda chatten måste du dock vara befintlig kund eftersom du måste logga in på Mina Sidor för att komma åt chatten.

Enligt Bahnhof själva satsar de stort på sin kundtjänst, vilket har resulterat i toppbetyg i flera olika kundundersökningar – till exempel utförda av Svenskt kvalitetsindex och Nordic Bench. År 2021 toppade Bahnhof Svenskt kvalitetsindex lista över kundnöjdhet bland svenska bredbandsleverantörer.

Chatt
Vardagar
08.00-18.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
Telefon
Vardagar
08.00-18.00
Lördagar
10.00-14.00
Söndagar
10.00-14.00

Vanliga frågor om Bahnhofs bredband

Hur ser man om det är driftstörning i Bahnhofs nät?

Genom att skriva in kund- eller personnummer på Bahnhofs supportsida för driftstörningar kan du kontrollera om det är någon driftstörning just i ditt område.

Kan jag betala med autogiro hos Bahnhof?

Ja, när du har blivit kund hos Bahnhof kan du ansöka om att betala med autogiro. Tänk på att det kan ta upp till sex veckor innan autogirot har aktiverats.

Hur aktiverar jag Bahnhofs bredband?

För att aktivera ditt bredband är det inget du behöver göra utan det sköter Bahnhof. När man beställer bredband brukar man kunna välja aktiveringsdatum. Bredbandet aktiveras då det datumet, förutsatt att eventuell tidigare bredbandsleverantör har kopplat ur sitt bredband.

Hur lång uppsägningstid har Bahnhofs bredband?

Hos Bahnhof är det en månads uppsägningstid som gäller.

Hur lång bindningstid har Bahnhofs bredband?

I vanliga fall har Bahnhofs bredband ingen bindningstid. Om det är så att Bahnhof erbjuder dig ett abonnemang med bindningstid, till exempel för en särskild kampanj, ska det framgå tydligt när ni ingår avtalet.

Hur säger man upp Bahnhofs bredband?

Bahnhof vill helst att man ringer deras kundtjänst för att säga upp bredbandet. Men se till att även få en skriftlig bekräftelse på uppsägningen.

Får man en router av Bahnhof?

Du kan välja att köpa till en router när du beställer bredband från Bahnhof. Antingen betalar du en engångskostnad eller så betalar du av routern i 12 månader. Men då binder du även bredbandsabonnemanget under de 12 månaderna.