Vanlga frågor om Ownits bredband

Erbjuder Ownit bredband via fiber?

Ja, Ownit erbjuder bredband via fiber.

Hur ser man om det är driftstörningar i Ownits nät?

Du kan söka efter information om eventuella driftstörningar i ditt område på Ownits supportsida för driftstatus.

Hur kontaktar man Ownits kundtjänst?

Du kontaktar Ownits kundtjänst via telefon, chatt eller mejl. Supporten är öppen varje dag, året runt.

Hur aktiverar jag Ownits bredband?

Ownits supportsida finns information om hur du gör för att installera och aktivera ditt bredband.

Kan jag betala med autogiro hos Ownit?

Ja, hos Ownit kan du betala ditt bredband via autogiro. Du kan även betala via pappersfaktura och e-postfaktura.

Vårt omdöme om Ownit bredband

Ownit levererar bredband via fiber till många av Sveriges stadsnät, framför allt i större städer som Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. Ownit riktar sig till privatpersoner, företag och bostadsföreningar. De erbjuder ett relativt stort utbud av bredband med näthastigheter som kan passa vardagssurfaren i det lilla hushållet såväl som storfamiljen där alla vill kunna surfa och spela spel samtidigt.

Enligt kundernas betyg på Trustpilot är kundtjänsten en av Ownits största styrkor. Ownits kundtjänst har även flera gånger blivit uppmärksammad av SKI (Svenskt kvalitetsindex). De erbjuder support via telefon, mejl och chatt och öppettiderna är minst sagt generösa. Ownits support för privatkunder är öppen vardag som helg hela året runt. 

I bredbandsabonnemangen, som i regel tecknas utan bindningstid, ingår till exempel både webbmail och en egen hemsida. Kunden måste dock själv lägga till en trådlös router och säkerhetspaket med virusskydd. Säkerhetspaketet F-secure som kan köpas till i bredbandet är dock inte kompatibelt med Mac-datorer.

Ownit ligger ungefär på samma prisnivå som många andra bredbandsleverantörer på marknaden. Men med tanke på utbudet av tjänster, nätets stabilitet och kundtjänstens omfattning sticker Ownit ändå ut som ett av de mest prisvärda alternativen.

Fördelar

  • Tillgänglig kundtjänst
  • Stort utbud av bredbandstjänster
  • Ingen bindningstid

Nackdelar

  • Säkerhetspaket ingår inte
  • Levererar bredbandstjänster främst i storstäderna

Ownits erbjudanden

Ownit erbjuder bredband via fiber i de flesta av Sveriges större städer. Privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag kan teckna ett bredbandsabonnemang hos Ownit.

Beroende på adress och stadsnät har man flera olika bredbandshastigheter att välja mellan: 10, 100, 250, 500 eller 1 000 Mbit/s. Vilken hastighet som passar bäst för dig beror till exempel på vad du använder nätet till och hur många ni är som ska vara uppkopplade samtidigt.

10 Mbit/s kan till exempel passa det lilla hushållet på 1–2 personer som surfar, mejlar och regelbundet använder någon musiktjänst. 1 000 Mbit/s är mer lämpat för en stor familj på 1–10 personer som vill kunna surfa riktigt snabbt och spela online-spel på flera olika enheter.

Ownit levererar bredband till stadsnät som till exempel Telia Öppen Fiber, IP-Only, Open Universe, Fibra, iTUX och Zitius. Dessa nät är några av Sveriges största, men Ownit levererar även till flera mindre stadsnät. På Ownits hemsida kan du söka på din adress för att se vilka bredbandshastigheter som är tillgängliga just där du bor och vilka priser som gäller.

Vad ingår i Ownits bredband?

I ett bredbandspaket från Ownit ingår en egen webmail på 1 GB, upp till tio e-postadresser, en webbsida med 100 MB utrymme och en fast IP-adress i Ownits egna nät. Säkerhetspaket och trådlös router ingår inte, men du kan köpa till det i din tjänst. Du kan även lägga till Ownit TV och Ownit Telefoni. 

De allra flesta av Ownits bredband tecknas utan bindningstider. Uppsägningstiden för ett nytt eller uppgraderat bredband är vanligtvis en månad, men om din tjänst ingår i ett kollektivt avtal via fibernätet är det i regel ingen uppsägningstid.

Hur mycket kostar Ownits bredband?

Priserna för Ownits bredband varierar beroende på din adress och vilket stadsnät du tillhör, samt vilken näthastighet du har valt. I jämförelse med andra bredbandsleverantörer på marknaden är Ownit kanske inte det billigaste alternativet men inte heller det dyraste.

> Se vad Ownits bredband kostar på din adress

Hur bra är Ownits kundtjänst?

Ownit har flera år hamnat överst på SKI:s (Svenskt kvalitetsindex) lista när det gäller kundnöjdheten. På Trustpilot är betygen blandade, men överlag väldigt positiva. De positiva kommentarerna gäller framför allt supportens bemötande och deras snabba handläggningstider.

Du når Ownits kundtjänst genom att ringa, mejla eller chatta. Öppettiderna är generösa, och du kan kontakta Ownit vardag som helg hela året runt. Företagskunder kan ringa Ownits kundtjänst på vardagar. Ownit har även en guide där du hittar vanliga frågor och svar om Ownits bredband.

Du kan även ladda ner felsökningsappen Ownit Fixit från App Store eller Play Store. Genom ett enkelt knapptryck genomförs olika tester på ditt wifi och du får sedan förslag på lösningar i appen.