Vanliga frågor om Bredband2:s bredband

Var finns information om driftstörningar?

På Bredband2:s sida med driftinformation kan du få uppdateringar om pågående, planerade och åtgärdade driftstörningar.

Ingår det en router i Bredband2:s bredband?

Nej, en router är inte inkluderad i kostnaden för ditt bredband. Däremot kan du lägga till det i din beställning.

Erbjuder Bredband2 bredband via fiber?

Ja, Bredband2 erbjuder bredband via fiber.

Kan man betala bredbandet via autogiro?

Ja, hos Bredband2 kan du betala via autogiro.

Hur aktiverar jag Bredband2:s bredband?

Om du angav ett mobilnummer när du beställde ditt bredband kommer du att få ett sms med en bekräftelse på att tjänsten har aktiverats i ditt uttag. Leveranstiden för en bredbandstjänst ligger normalt på 1–5 arbetsdagar, men det kan variera beroende på vilket stadsnät du är ansluten till.

Kommer Bredband2:s mobila bredband med 5G?

Nej, det finns ingen information som tyder på att Bredband2 erbjuder mobilt bredband som har stöd för 5G. 

Kan jag bli kund hos Bredband2 med betalningsanmärkning?

Precis som de flesta andra bredbandsleverantörer gör Bredband2 en kreditupplysning på dig när du beställer ett abonnemang. Om detta skulle visa att du har en betalningsanmärkning som tyder på att du har nedsatt betalningsförmåga kan operatören neka dig att bli kund.

Vårt omdöme om Bredband2:s bredband

Bredband2 erbjuder fast bredband via fiber till privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar över hela Sverige. På Bredband2:s hemsida kan du söka på din adress och det stadsnät du är ansluten till för att se om Bredband2 är tillgängligt där du bor och vilka bredbandshastigheter som kan levereras till dig. Hos Bredband2 kan du även teckna abonnemang för mobilt bredband. Du kan välja mellan tre olika surfnivåer till relativt låga priser. Ett stort plus är att abonnemangen kan tecknas utan bindningstid.

Visste du? Universal Telecom går nu under samma varumärke som Bredband2, så alla Universals kunder är nu Bredband2:s. För dig som kund innebär det dock inga större förändringar, utan du behåller samma tjänster, priser, utrustning och den eventuella bindningstid du har i dagsläget. Enligt Bredband2 ska inga avbrott ske i övergången.

I jämförelse med andra bredbandsleverantörer på marknaden är Bredband2:s utbud av bredbandshastigheter relativt litet. En fördel är dock att abonnemangen i regel tecknas utan bindningstid, så du har stora möjligheter att byta hastighet på ditt bredband om du inte är nöjd.

Prismässigt hamnar Bredband2 bland de billigare alternativen, även om det till viss del kan variera beroende på var du bor och vilket stadsnät du tillhör. I Bredband2:s fasta bredbandsabonnemang ingår dock inget annat än själva bredbandet, vilket innebär att till exempel trådlös router och säkerhetspaket måste köpas till.

Bredband2:s kundtjänst är på pappret både omfattande och tillgänglig. Man kan kontakta Bredband2 via chatt, mejl och telefon, och öppettiderna är relativt generösa. Kundernas betyg på Trustpilot tyder dock tyvärr på att supportens tillgänglighet och bemötande kan variera i kvalitet.

Sammanfattningsvis kan Bredband2 vara ett alternativ för dig som vill ha ett relativt billigt bredband utan bindningstid, där du själv får välja vad som ska ingå. Om du däremot värdesätter kundtjänstens tillgänglighet och vill ha ett stort utbud av bredbandshastigheter att välja mellan är Bredband2 kanske inte det bästa valet.

Fördelar

  • Relativt låga priser
  • Inga bindningstider
  • Möjlighet att byta bredbandshastighet

Nackdelar

  • Säkerhetspaket ingår inte
  • Litet utbud

Bredband2:s erbjudanden

Fast bredband

Bredband2 erbjuder fast bredband via fiber till olika stadsnät över hela Sverige, till exempel Telia Öppen Fiber Villa, Telia Öppen Fiber Lägenhet och IP-Only. Bredband2 riktar sig till privatpersoner såväl som till företag och bostadsrättsföreningar. Företaget erbjuder bredbandshastigheter på 100, 250, 500 eller 1 000 Mbit/s. Vilka hastigheter som är tillgängliga varierar dock beroende på var du bor och vilket stadsnät du är ansluten till.

Bredbandsabonnemangen tecknas i regel helt utan bindningstid, vilket innebär att du har möjlighet att byta till en högre eller lägre hastighet. Kom ihåg att kolla så att bredbandshastigheten är tillgänglig där du bor och att din utrustning har kapaciteten som krävs.

Vad ingår i ett fast bredband från Bredband2?

I ditt bredbandsabonnemang är det inget annat som inkluderas än just själva bredbandet. Du får själv köpa till en trådlös router och säkerhetspaketet SAFE från F-Secure, som till exempel inkluderar antivirusprogram, föräldrakontroll och nätverksskydd. En stor fördel är att säkerhetspaketet fungerar både på PC- och Mac-datorer.

Om du köper till en trådlös router i ditt bredband ingår alltid en supporttjänst. Bindningstiden för routern är 18 månader.

Mobilt bredband

Bredband2 erbjuder tre olika abonnemang för mobilt bredband. Du kan välja mellan 10, 20 och 50 GB surf per månad, och alla abonnemang kan tecknas utan bindningstid. Priserna är relativt låga, men däremot tillkommer en startavgift.

Du kan använda simkortet du får hem till mobil, surfplatta, router och USB-modem. Kom bara ihåg att dubbelkolla så att din utrustning har ett inbyggt 3G-modem.

När det gäller mobilnät och täckning gäller det att vara uppmärksam, speciellt om du bor i landets norra delar. Bredband2 använder nämligen Tres mobilnät, som är som starkast i södra och mellersta Sverige. Ovanför Gävle och ute på landsbygden kan täckningen, i alla fall i 4G-nätet, tyvärr brista i kvalitet. En bonus är att Bredband2 erbjuder täckningsgaranti.

Hur mycket kostar Bredband2:s bredband?

Bredband2 hör inte till de dyraste bredbandsleverantörerna på marknaden, utan placerar sig tvärtom bland de billigare alternativen. Men precis som hos många av konkurrenterna tillkommer det utöver månadskostnaden även en startavgift när du tecknar ett bredbandsabonnemang. Kom även ihåg att priserna på fast bredband kan variera beroende på vilket stadsnät du är ansluten till och vilka bredbandshastigheter som är tillgängliga.

Se vad Bredband2:s bredband kostar i ditt område

Hur bra är kundtjänsten?

På omdömesplattformen Trustpilot får Bredband2 överlag rätt negativa betyg av sina kunder när det gäller just kundtjänstens tillgänglighet och bemötande. Det finns så klart även kunder som vittnar om raka motsatsen, men om man ska tro det sammanlagda betyget på Trustpilot har Bredband2 en del att jobba på just när det gäller kundtjänsten.

Det finns flera sätt att komma i kontakt med Bredband2:s kundtjänst. Du kan chatta, ringa eller mejla, och öppettiderna är relativt generösa. På Bredband2:s supportsida med vanliga frågor och svar kan du få viss vägledning, och du kan även själv söka om du har någon specifik fråga. Supportsidan är dock något begränsad.