Vanlga frågor om Boxers bredband

Erbjuder Boxer bredband via fiber?

Ja, Boxer erbjuder bredband via fiber.

Var finns information om driftstörningar?

På Boxers sida med driftinformation kan du söka på din adress för att se om det är driftstörningar just i ditt område. Du hittar även driftinformation genom att logga in på Mina Sidor.

Vilka näthastigheter kan man få med Boxers bredband?

Hos Boxer kan du välja mellan näthastigheterna 50 till 100 Mbit/s i nedladdningshastighet, eller 100 till 250 Mbit/s i nedladdningshastighet och 50 till 100 Mbit/s i uppladdningshastighet.

Hur kontaktar man Boxers kundtjänst?

Du kan nå Boxers kundtjänst via chatt, mejl och telefon.

Ingår det en router i Boxers bredband?

Nej, en router ingår inte i Boxers bredband. Du kan dock välja att lägga till det i din bredbandsbeställning.

Hur lång tid tar det att aktivera bredbandet från Boxer?

Det tar vanligtvis bara ett par dagar att få igång ditt bredband. Om du i dagsläget har bredband i ett öppet fibernät måste du först säga upp det nuvarande avtalet för att Boxers bredband ska kunna aktiveras.

Vårt omdöme om Boxers bredband

Boxer levererar bredband via fiber till olika stadsnät över hela Sverige. Men även om Boxer räknas som en av de största bredbandsleverantörerna i landet, har de ett relativt litet utbud av bredbandshastigheter. En fördel med Boxers bredband är att du i regel kan välja om du vill teckna ditt abonnemang med eller utan bindningstid.

Du kommer i kontakt med Boxers kundtjänst genom att ringa eller mejla. Telefontiderna är relativt generösa, och enligt Boxer är det säkrast att välja support just via telefonen eftersom svarstiderna via e-post tenderar att vara långa. Enligt kundernas betyg på Trustpilot finns det dock en del för Boxer att jobba på just när det gäller supportens bemötande och engagemang.

Prismässigt ligger Boxer något högre än många av sina konkurrenter på marknaden, även om priserna kan variera rätt rejält beroende på vilket stadsnät du tillhör. Det positiva är dock att det inte tillkommer någon startavgift när du tecknar ett bredbandsabonnemang hos Boxer.

Fördelar

  • Inga bindningstider
  • Ingen startavgift
  • Levererar bredband till många svenska stadsnät

Nackdelar

  • Något höga priser
  • Ojämn kvalitet på kundtjänsten

Boxers erbjudanden

Boxer erbjuder fast bredband i fibernät över hela Sverige, till exempel Fibra, Fiberstaden, IP-Only, iTUX, Telia Fibernät och Open Universe. På Boxers hemsida kan du se en komplett lista över vilka nät som Boxer levererar bredband via fiber till i dagsläget.

Boxers utbud av bredbandshastigheter är rätt litet jämfört med vad många andra bredbandsleverantörer på marknaden kan erbjuda. Lite beroende på var du bor och vilket stadsnät du tillhör, kan du välja mellan bredband 10/10, 100/10, 100/100 eller 250/100. Den första siffran anger nedladdningshastigheten och den andra uppladdningshastigheten.

En fördel med Boxers bredband är att det inte tillkommer någon startavgift. Bredbandsabonnemanget kan även tecknas helt utan bindningstid, vilket gör det enklare att byta abonnemangsform om du inte är nöjd. Om du däremot tar del av ett kampanjerbjudande kan du räkna med bindningstid på 12 eller 24 månader.

Vad ingår i ett fast bredband från Boxer?

I Boxers fasta bredband ingår egentligen inget mer än själva bredbandsabonnemanget. Däremot får du testa säkerhetspaketet F-Secure SAFE kostnadsfritt de tre första månaderna. Säkerhetspaketet inkluderar bland annat antivirusprogram. bankskydd och surfskydd.

Du får själv köpa till en trådlös router till ditt bredband.

Hur mycket kostar Boxers bredband?

Enligt Post- och telestyrelsens årliga rapport om prisutvecklingen bland svenska bredbandsleverantörer hamnar Boxer på listan bland de fem dyraste.

Rapporten visar dock att Boxers bredbandspriser kan variera rätt kraftigt beroende på vilket stadsnät du tillhör och vilka bredbandshastigheter som kan levereras till din adress. Ett plus är att bredbandsabonnemangen inte har några startavgifter.

> Se vad Boxers bredband kostar på din adress.

Hur bra är Boxers kundtjänst?

Boxer erbjuder kundjtänst via mejl och telefon. Enligt hemsidan är det säkrast att ringa för att få svar så snabbt som möjligt. Telefonväxelns öppettider är relativt generösa och du kan ringa både vardagar och helger.

Boxers driftinformation hittar du vanliga frågor och svar, och du kan även logga in på Mina Sidor för att till exempel få information om driftstörningar och se över dina avtal och fakturor.

Tyvärr får Boxer överlag sämre omdömen av sina kunder på Trustpilot där just kundservicen verkar vara en av de största bristerna. Det finns så klart även kunder som är nöjda med både bredbandskvalitet och kundtjänstens expertis och engagemang, men sett till det sammanlagda betyget finns det en del för Boxer att jobba på.