Omdöme om Allentes bredband

Allente grundades våren 2020 efter en sammanslagning mellan Canal Digital och Viasat. Hos Allente kan du skaffa bredband via fiber. Eftersom operatören även fokuserar mycket på tv erbjuder de även tv via fiber och tv via parabol. Du kan också få tv och bredband via fiber som ett helt paket. Ofta får du då lite rabatt på bredbandet.

En stor fördel med Allentes bredbandsabonnemang är att de tecknas utan bindningstid. Det gör det enklare att byta eller säga upp abonnemanget om du inte är nöjd.

Fördelar

  • Höga hastigheter att välja mellan
  • Inga bindningstider

Nackdelar

  • Lågt betyg på Trustpilot

Allentes priser på bredband

Priserna på Allentes bredband kan variera beroende på var i landet du bor. För att få mer exakta uppgifter kan du söka på din adress här nedanför och se vad som gäller just där för dig.

Men om vi ska utgå ifrån priserna som Allente presenterar på hemsidan, som alltså borde vara något slags genomsnitt, placerar de sig lite över medianen. De är absolut inte dyrast på marknaden, men de sällar sig inte heller till de billigare operatörerna.

Allentes hastigheter på bredband

Det finns inget att klaga på gällande Allentes utbud av bredbandshastigheter. Exakt vilka hastigheter just du kan få kan dock skilja sig något beroende på var du bor. Det bästa sättet att se vilken hastighet du kan få är därför att söka på din adress.

Allentes kundtjänst för bredband

Du kan ringa och chatta med Allentes kundtjänst. De har även en supportsida där du kan hitta svar på vanliga frågor. Du kan också sköta ditt abonnemang själv på Min sida.

Chatt
Vardagar
08.00-19.00
Lördagar
10.00-19.00
Söndagar
10.00-19.00
Telefon
Vardagar
08.00-19.00
Lördagar
10.00-19.00
Söndagar
10.00-19.00

Vanliga frågor om Allentes bredband

Hur lång uppsägningstid har Allentes bredband?

Det är 30 dagars uppsägningstid för Allentes bredband. Har du tecknat avtalet före den 1 maj 2014 är uppsägningstiden dock 3 kalendermånader.

Hur lång bindningstid har Allentes bredband?

Allente har normalt ingen bindningstid för sina bredband. För vissa kampanjer kan det förekomma bindningstider, men det ska i så fall framkomma tydligt i villkoren för kampanjen.

Hur säger jag upp Allentes bredband?

Allente rekommenderar att du kontaktar deras kundtjänst via telefon om du vill säga upp bredbandet. De skickar i så fall även en skriftlig bekräftelse via mejl. Men du kan även skicka en begäran om uppsägning via brev eller genom deras kontaktformulär.

Hur aktiverar jag Allentes bredband?

För att aktivera ditt fiberbredband från Allente måste du först avsluta eventuellt tidigare bredband. När du har fått slutdatum från din gamla operatör kan du fylla i det här formuläret på Allentes hemsida. Allente kommer då att aktivera bredbandet det datumet.

Erbjuder Allente bredband för företag?

Nej, Allente erbjuder inga särskilda bredbandsabonnemang för företag.

Erbjuder Allente mobilt bredband?

Nej, Allente erbjuder inte mobilt bredband.

Ingår det en router i Allentes bredband?

Nej, det verkar inte som att en router ingår i Allentes bredband. Däremot kan du lägga till en router i din beställning.