Allente bredband

Allente grundades våren 2020 efter en sammanslagning mellan Canal Digital och Viasat. Hos Allente kan du skaffa bredband via fiber, och även beställa tv via fiber eller tv via parabol. Du kan också få tv och bredband via fiber som ett helt paket. Ofta får du då lite rabatt på bredbandet.

En stor fördel med Allentes bredbandsabonnemang är att de tecknas utan bindningstid. Det gör det enklare att byta eller säga upp abonnemanget om du inte är nöjd.

Fördelar

  • Höga hastigheter att välja mellan
  • Inga bindningstider

Nackdelar

  • Lågt betyg på Trustpilot

För aktuella erbjudanden

Allentes priser på bredband

Priserna på Allentes bredband kan variera beroende på var i landet du bor. I tabellen här nedanför ser du vilka frånpriser som operatören marknadsför på sin hemsida.

Utgår man ifrån de priserna placerar sig Allente lite över medianen. De är absolut inte dyrast på marknaden, men de sällar sig inte heller till de billigare operatörerna.

Allente fast bredband

HastighetAnslutningBindningPris/månad
100/100 Mbit/sFiber0 månfr. 429 kr
250/250 Mbit/sFiber0 månfr. 529 kr
500/500 Mbit/sFiber0 månfr. 629 kr
1000/1000 Mbit/sFiber0 månfr. 929 kr
Läs mer och beställ på Allente.se

Allentes kundtjänst för bredband

Du kan ringa och chatta med Allentes kundtjänst. De har även en supportsida där du kan hitta svar på vanliga frågor. Du kan också sköta ditt abonnemang själv på Min sida.

Chatt
Vardagar
08.00-19.00
Lördagar
10.00-19.00
Söndagar
10.00-19.00
Chatta
Telefon
Vardagar
08.00-19.00
Lördagar
10.00-19.00
Söndagar
10.00-19.00
Ring

Vanliga frågor om Allentes bredband

Hur lång uppsägningstid har Allentes bredband?

Det är 30 dagars uppsägningstid för Allentes bredband. Har du tecknat avtalet före den 1 maj 2014 är uppsägningstiden dock 3 kalendermånader.

Hur lång bindningstid har Allentes bredband?

Allente har normalt ingen bindningstid för sina bredband. För vissa kampanjer kan det förekomma bindningstider, men det ska i så fall framkomma tydligt i villkoren för kampanjen.

Hur säger jag upp Allentes bredband?

Allente rekommenderar att du kontaktar deras kundtjänst via telefon om du vill säga upp bredbandet. De skickar i så fall även en skriftlig bekräftelse via mejl. Men du kan även skicka en begäran om uppsägning via brev eller genom deras kontaktformulär.

Kan jag pausa abonnemanget hos Allente?

Du kan inte pausa ditt bredbandsabonnemang hos Allente. Däremot finns det möjlighet att pausa tv-abonnemanget i upp till tre eller sex månader (per 12-månadersperiod) beroende på om du har tv via fiber eller via parabol.

Hur aktiverar jag Allentes bredband?

För att aktivera ditt fiberbredband från Allente måste du först avsluta eventuellt tidigare bredband. När du har fått slutdatum från din gamla operatör kan du fylla i det här formuläret på Allentes hemsida. Allente kommer då att aktivera bredbandet det datumet.

Erbjuder Allente bredband för företag?

Nej, Allente erbjuder inga särskilda bredbandsabonnemang för företag.

Erbjuder Allente mobilt bredband?

Nej, Allente erbjuder inte mobilt bredband.

Ingår det en router i Allentes bredband?

Nej, det verkar inte som att en router ingår i Allentes bredband. Däremot kan du lägga till en router i din beställning.