Vanliga frågor om Allentes bredband

Erbjuder Allente bredband via fiber?

Ja, Allente erbjuder bredband via fiber.

Hur höga hastigheter erbjuder Allente?

Utbudet av hastigheter kan variera något beroende på var du bor, men det bör finnas åtminstone tre alternativ mellan 100 och 1 000 Mbit/s i nedladdningshastighet att välja mellan.

Erbjuder Allente mobilt bredband?

Nej, Allente erbjuder inte mobilt bredband.

Ingår det en router i Allentes bredband?

Nej, det verkar inte som att en router ingår i Allentes bredband. Däremot kan du beställa en router hos Allente samtidigt som du beställer bredband.

Erbjuder Allente bredband för företag?

Nej, Allente erbjuder inga särskilda bredbandsabonnemang för företag.

Hur kontaktar jag Allentes support?

Den enda direktkontakten med Allente verkar vara via telefon, och numret hittar du på supportsidan.

Vårt omdöme om Allente

Allente grundades våren 2020 efter en sammanslagning mellan Canal Digital och Viasat. Förutom bredband via fiber erbjuder de även tv via fiber och tv via parabol, och du kan också få tv och bredband via fiber som ett helt paket.

Hos Allente har du några olika bredbandsabonnemang att välja mellan, där den enda skillnaden är hastigheterna. Utbudet av bredbandshastigheter varierar beroende på din adress, men enligt våra egna sökningar på operatörens hemsida ska det finnas runt tre eller fyra alternativ. En stor fördel med Allentes bredbandsabonnemang är att de tecknas utan bindningstid. Det gör det enklare att byta eller säga upp abonnemanget om du inte är nöjd.

Kundtjänstens omfattning är minst sagt begränsad. Det finns förvisso ett telefonnummer att ringa för att tala med supporten, men annars rekommenderas du att logga in på Mina sidor eller att söka på din fråga på supportsidan för att lösa eventuella problem. Störst fokus ligger dock på tv-abonnemangen, och att hitta information om bredbanden på Allentes hemsida är lite av ett detektivarbete

Fördelar

  • Inga bindningstider
  • Hyfsat höga hastigheter

Nackdelar

  • Begränsad support
  • För lite information om bredbanden på hemsidan

Allentes fasta bredband

Allente erbjuder fast bredband via fiber där du har upp mot fyra olika bredbandshastigheter att välja mellan. Utbudet kan dock skilja sig något beroende på din adress. Vi har sökt på ett handfull adresser runt om i landet, och de flesta verkar ha tillgång till abonnemang med 100/100, 250/100, 500/100 eller 1 000/100 Mbit/s. Den första siffran anger nedladdningshastigheten och den andra uppladdningshastigheten, vilket innebär att det går snabbare att ladda ner än att ladda upp innehåll.

Det finns inte mycket att klaga på när det gäller utbudet och variationen av hastigheter, särskilt inte med tanke på att Allente är en av de nyaste bredbandsaktörerna på marknaden. Ytterligare pluspoäng får de för att bredbanden kan tecknas utan bindningstid.

Det vi saknar är tillräckligt med information om bredbanden. I dagsläget lägger Allente betydligt större fokus på tv-abonnemangen och det är inte helt lätt att få grepp om bredbandssegmentet. Till exempel skriver Allente att du måste vara ansluten till ett stadsnät där de levererar bredband för att kunna teckna ett abonnemang, men de anger inte vilka stadsnät det faktiskt gäller.

Vad kostar Allentes bredband?

Priserna på Allentes bredband kan variera beroende på var i landet du bor. För att få mer exakta uppgifter kan du söka på din adress högst upp på den här sidan och se vad som gäller just där du bor. Men om vi ska utgå ifrån priserna som Allente presenterar på hemsidan, som alltså borde vara något slags genomsnitt, placerar de sig lite över medianen. De är absolut inte dyrast på marknaden, men de sällar sig inte heller till de billigare operatörerna.

> Se vad Allentes bredband kostar på din adress

Hur omfattande är Allentes kundtjänst?

Allentes supportsida finns ett telefonnummer du kan ringa för att komma i kontakt med supporten, men du kan även skicka ett mejl med dina frågor. Annars rekommenderar operatören att du loggar in på Mina sidor eller söker svar på dina frågor bland olika frågekategorier på supportsidan.

Som vi nämnde lite längre upp verkar Allente främst fokusera på sitt utbud av tv-tjänster, och det gäller även frågor och svar-avdelningen på supportsidan. På den här punkten tycker vi att det finns gott om utrymme för förbättring.