Närbild på nätverksserver och kablar.Folke bredband expanderar verksamheten och har lanserat sin tjänst i flera städer i södra Sverige. Foto: luchunyu/Shutterstock.com

Lanseringar

Bredbandsleverantören Folke bredband finns nu inte bara i norra Sverige, utan kan även erbjuda sina tjänster i vissa av landets södra delar. Först ut är Boxholm, Katrineholm, Linköping, Mjölby, Vadstena, Ydre och Ödeshög, men planen är att lansera även i Uppland, Sörmland och på Gotland innan året är slut. Det skriver Telekom idag.

Fram till för en vecka sedan har Folke bredband bara funnits i norra Sverige, och kopplat upp kunder i Boden, Piteå och Skellefteå. Men nu har leverantören även lanserat sin bredbandstjänst i ett flertal städer längre ner i landet.

Karolina Elmhester, produktansvarig på Folke bredband, säger att hela företagsteamet ser fram emot att etablera sig i fler delar av landet. Hon tillägger att lanseringen i norr gick smidigt och att de nu är redo att möta nya kunder i nya regioner.

Ingår i NTM-koncernen

Folke bredband är en del av mediekoncernen NTM, och kan därför erbjuda sina bredbandskunder tillgång till lokala nyhetssajter helt kostnadsfritt de första tre månaderna. Enligt Gunilla Bakkenes, Folke bredbands affärsområdeschef för konsumentaffären, ser de stor potential med den lojaliserande effekt som bredband har på läsaraffären.

– Satsningen stödjer digitalisering av vår affär vilket är avgörande för framtiden, säger hon, till Telekom idag

Satsar på lansering i Uppland, Sörmland och på Gotland under 2023

Planen är att fortsätta expandera verksamheten, och redan under 2023 satsar Folke bredband på att kunna erbjuda bredbandsuppkoppling till kunder i Uppland, Sörmland och på Gotland.