Balkong med dator på litet bord, blommor och jordgubbar.Ska du på semester och vill ta med dig bredbandet? Här tipsar vi om tre flexibla bredbandslösningar från svenska operatörer. Foto: Yulia Grigoryeva/Shutterstock.com

Erbjudanden

Flera operatörer har börjat erbjuda flexibla mobila bredband som är anpassade för att ta med sig till sommarstugan, båten eller husbilen. Här listar vi tre bra lösningar från olika operatörer.

Tres Bredband Flex

Tre erbjuder ett flexibelt mobilt bredband där du betalar beroende på hur mycket du använder bredbandet. De månader du inte använder bredbandet alls kostar det 19 kronor per månad.

Det här är priserna för de olika surfintervallen just nu:

Förbrukning/månadPris/månad
0–0,1 GB19 kr
0,1–5 GB99 kr
5–50 GB299 kr
50–Obegränsat549 kr

Om du vill kan du även köpa till en mobil router eller surfplatta när du beställer abonnemanget. En stor fördel med Tres mobila bredband är att du även kan använda det i länder inom EU/EES. Då är du dock begränsad till 60 GB surf per månad.

Tre Bredband Flex
  • Betala beroende på surfanvändning
  • Obegränsad surf
  • Använd upp till 60 GB utomlands

Chili Mobils Stugbredband

Med Chili Mobils stugbredband surfar du obegränsat för 19 kronor per dag. Du måste också betala en engångsavgift på 295 kronor där du startar abonnemanget. Du startar och stoppar abonnemanget i MittChili-appen.

Det är onekligen ett väldigt lågt pris för att få fri surf en hel dag. Tittar man till exempel på hur mycket man får betala för att köpa till extra surf till sitt mobilabonnemang kan 20 GB kosta mellan 300 och 400 kronor. Engångsavgiften gör det visserligen något dyrare, men för dig som inte använder mobilt bredband alls resten av året och vill ha tillgång till fri surf en kortare period kan det definitivt vara värt det.

Du kan köpa en router hos Chili Mobil om du skulle behöva det. Den kostar 1 495 kronor, men om du köper stugbredbandet får du en rabattkod på 500 kronor i ditt bekräftelsemejl.

Det framgår inte om det mobila bredbandet går att använda utomlands.

Chili Stugbredband
  • Endast 19 kr/dag
  • Obegränsad surf
  • 500 kr rabatt på router

Karma Mobil Bredband Flex

Även Karma Mobil har nyligen lanserat ett flexibelt bredband. Det liknar till väldigt stor del Tres abonnemang med samma surfintervall och nästan samma priser. Här är priserna och intervallen som gäller för Karmas bredband:

Förbrukning/månadPris/månad
0–0,5 GB19 kr
0,5–5 GB99 kr
5–50 GB299 kr
50–500 GB569 kr

Som du ser i tabellen är det högsta intervallet något dyrare än Tres och bara går upp till 500 GB. Det går inte heller att använda bredbandet utomlands, och du kan inte köpa till någon router i samband med beställningen.

Det kan verka som att Karma Mobils bredbandslösning är tveklöst sämre än Tres, men det har även några fördelar. För det första ingår det större surfmängd i det lägsta surfintervallet. För det andra använder Karma Mobil Telenors mobilnät, som täcker större delar av landet än Tres nät.

Läs mer och beställ >