Vad innebär obegränsad surf för mobilt bredband?

Mobilt bredband med obegränsad surf är precis som det låter: ett flexibelt bredband som låter dig surfa i princip hur mycket du vill till en fast månadskostnad. Det har diskuterats om obegränsad surf verkligen innebär att du kan surfa hur mycket som helst eller om operatörerna sätter något slags tak för hur mycket du får förbruka per dygn.

Det är inget i informationen på operatörernas egna hemsidor som tyder på att det är det senare som skulle vara fallet, men det är väl å andra sidan inte heller något de skulle skylta med direkt. Det bästa du kan göra är att ställa frågan direkt till din operatör.

Finns det mobilt bredband kontant med obegränsad surf?

Comviq erbjuder kontantkort för mobilt bredband med obegränsad surf, men oss veterligen är de ensamma om det i dagsläget.

Vilket är det bästa mobila bredbandet med obegränsad surf?

Vilket mobilt bredband med obegränsad surf som är bäst just för dig är omöjligt för oss att svara på eftersom vi inte vet vilka behov, önskemål och förutsättningar du har. Det vet bara du. Alternativet som uppfyller de flesta av dina krav är helt enkelt det bästa för dig.

För att hitta det bästa mobila bredbandet med obegränsad surf måste du jämföra operatörernas erbjudanden, till exempel med hjälp av tabellen högst upp på den här sidan. Eftersom det inte är alla operatörer som erbjuder mobilt bredband med obegränsad surf är alternativen begränsade, på både gott och ont. Men det finns ändå så pass många alternativ att de flesta borde hitta något som passar.

Tänk på det här när du jämför mobila bredband med obegränsad surf

Som alltid när man jämför mobila tjänster, så finns det ett par extra viktiga faktorer att ha i åtanke när du ger dig ut på jakt efter ett mobilt bredband med obegränsad surf. Här nedanför kan du läsa mer om dessa faktorer.

1. Kolla operatörernas täckning i mobilnätet

Eftersom du köper ett mobilt bredband för att kunna koppla upp dig mot nätet måste du se till så att operatören har god täckning där du bor. Det är steg 1. Ta en titt på operatörernas täckningskartor på deras hemsidor så får du en bra överblick. Där kan du även söka på din adress för ett mer exakt resultat.

Du som bor i landets södra eller mellersta delar, framför allt i någon av storstadsregionerna, behöver inte oroa dig så mycket för dålig uppkoppling eftersom de flesta operatörer har bra täckning just i dessa områden. Men bor du i norra Sverige eller ute på landsbygden är förutsättningarna något sämre, så här bör du välja en operatör som kan erbjuda bra täckning på riksnivå, till exempel Telia.

2. Jämför surfhastigheterna

Alla alternativ i din jämförelse har ju obegränsad surf, så du behöver inte jämföra surfmängderna i detta fall. Det du kan kolla närmre på är vilka surfhastigheter som de olika operatörerna kan erbjuda dig. Tänk på att de flesta operatörer skriver ut de hastigheter man kan uppnå under optimala förhållanden och att de faktiska hastigheterna kan variera. Hos Chili Mobil får du välja hastigheter på upp till 10 eller 100 Mbit/s när du tecknar mobilt bredband. Fri surf ingår oavsett.

3. Välj mobilt bredband med eller utan bindningstid

Vissa mobila bredband med obegränsad surf kommer med bindningstid, medan andra kan tecknas utan. Det finns för- och nackdelar med båda varianterna. Bundna abonnemang inkluderar ofta en router och ibland kan priserna bli lägre, men med ett obundet abonnemang är du fri att i princip när som helst byta tjänst eller operatör om du inte är nöjd.

4. Tänk på priserna, men jaga inte efter det billigaste

Jämför priserna som ett sista steg. Då har du större chans att hitta ett mobilt bredband med obegränsad surf som faktiskt lever upp till dina förväntningar. Välj ut några mobila bredband som du tycker matchar bäst med dina krav och ta sedan det billigaste av dessa. Då får du det bästa mobila bredbandet till det lägsta priset.

Vilket är det billigaste mobila bredbandet med obegränsad surf?

Chilis mobila bredband med 10 Mbit/s är i skrivande stund det billigaste alternativet på marknaden. Chili var först ut med ett koncept där alla abonnemang till både mobilen och mobilt bredband alltid kommer med fri surf, men med olika hastigheter. Även hos Comviq och Tre får du obegränsad surf till riktigt bra pris.

Men kom ihåg att det billigaste alternativet inte alltid behöver vara det bästa just för dig. Priset är en viktig del, men låt det inte bli den absolut viktigaste. Då är det viktigare att kolla upp operatörens täckning där du bor – utan god täckning kommer du inte kunna surfa och då spelar ju ett lågt pris ingen roll.

Sammanfattning

Mobilt bredband med obegränsad surf passar dig som vill kunna surfa riktigt mycket utan att bekymra dig om att plötsligt få slut på data i mitten av månaden. Det kan även vara det bästa alternativet för dig som planerar att ha det mobila bredbandet som den enda källan till uppkoppling i ditt hem, eller vill kunna dela uppkopplingen med familjen.

Alla operatörer som vi har nämnt på den här sidan har riktigt bra erbjudanden på abonnemang med obegränsad surf, så ditt jobb blir helt enkelt att undersöka vilket alternativ som uppfyller dina krav och matchar bäst med din budget.

Vanliga frågor om mobilt bredband med obegränsad surf

Vilket mobilt bredband med obegränsad surf ska jag välja?

Du ska välja ett mobilt bredband som uppfyller dina krav gällande täckning, surfhastigheter, bindningstider och månadskostnad. Du hittar det bästa alternativet för dig genom att jämföra erbjudanden med hjälp av vår tabell högst upp på sidan.

Ingår det en router när jag köper mobilt bredband med obegränsad surf?

Du kan i regel lägga till en router när du beställer mobilt bredband med obegränsad surf. Men det tillkommer en kostnad och i de flesta fall även en bindningstid på 12, 24 eller 36 månader.

Hur snabbt kan jag surfa med mobilt bredband med obegränsad surf?

Vilka hastigheter du kan komma upp i med ditt mobila bredband beror på vilka hastigheter operatören kan erbjuda i sina nät. De flesta har normalhastigheter på mellan 10 och 40 Mbit/s, och Telia ligger något högre på mellan 10 och 60 Mbit/s.

Fungerar mobilt bredband med obegränsad surf utomlands?

Det är inte alla operatörer som låter dig ta med ditt mobila bredband på utlandsresan över huvud taget. Och de som gör det har i princip alltid en begränsning för hur mycket surf du får förbruka utanför Sverige. Vilka begränsningar som gäller för utlandssurfen bör framgå på operatörernas respektive hemsidor.