Vilket bredband kan jag ha?

Vilket bredband du kan ha beror på var du bor och vilka bredbandsbolag som levererar bredband till dit du bor. Oftast finns det flera alternativ att välja mellan, vilket gör det lätt för dig att hitta ett bredband som du känner dig nöjd med.

Vilket bredband du kan ha beror på var du bor

Vilket bredband du kan ha beror på var någonstans du bor. Olika bredbandsbolag levererar bredband till olika städer, och de erbjuder olika bredbandstekniker beroende på var du bor.

Det finns flera olika sätt du kan få bredband på:

Du kan enkelt ta reda på vilket typ av bredband du kan få genom att gå in på Bredbandskartan. Där listas alla de stora leverantörerna så att du enkelt ska kunna se vilka du kan skaffa bredband hos och på vilket sätt.

Du har ofta flera alternativ att välja mellan

Nästan alla svenskar har flera olika bredbandstekniker att välja mellan. Då gör du bäst i att jämföra bredbanden för att hitta det som passar dig bäst.

Om du mot förmodan inte har flera alternativ att välja mellan är bredband via parabol eller satellit ett bra alternativ. Det är en teknik som alla i hela Sverige kan använda sig av. Det är det enda alternativet där det inte spelar någon roll var du bor någonstans.

Parabolen är dock väderberoende och din signalstyrka kan påverkas av vädret. Var därför noga med att parabolen står riktad mot satelliten för bästa signal.

Du kan behöva byta bredband när du flyttar

Om du ska flytta kan du behöva byta bredband om ditt bredbandsbolag inte levererar bredband på din nya bostad. Kontakta din leverantör i god tid före flytten så att du kan ta reda på vad som gäller. Om du måste säga upp bredbandet vill du kunna göra det så att en eventuell uppsägningstid hinner gå ut innan du flyttar.

Undvik att skaffa ett bredband med lång bindningstid om du ska flytta inom kort. Om du inte kan ta med bredbandet när du flyttar måste du betala resterande månadskostnader för att kunna avsluta det.