Vanliga frågor om Universal Telecom

Vilka bredbandshastigheter erbjuder Universal Telecom?

Universal Telecom erbjuder bredbandshastigheterna 10, 100, 250, 500 och 1 000 Mbit/s. Vilka hastigheter som är tillgängliga beror på vilket stadsnät du är ansluten till.

Erbjuder Universal Telecom mobilt bredband?

Ja, Universal Telecom erbjuder mobilt bredband via Telenors mobilnät.

Erbjuder Universal Telecom bredband via fiber?

Ja, Universal Telecom erbjuder fast bredband via fiber.

Var finns information om driftstörningar?

Du hittar information om aktuella driftstörningar på Universal Telecoms supportsida för driftinformation.

Hur beställer man fast bredband via fiber från Universal Telecom?

Du söker på din adress för att se om Universal Telecom kan leverera fast bredband via fiber till ditt område. Sedan går du stegvis vidare fram tills att din beställning är slutförd och bekräftad. Leveranstiden är normalt 1 till 5 arbetsdagar, och i bästa fall kan du sedan själva aktivera bredbandet via stadsnätets portal.

Vårt omdöme om Universal Telecoms bredband

Universal Telecom erbjuder olika typer av fast bredband i flertalet svenska stadsnät, men även mobilt bredband i Telenors 4G-mobilnät. Utbudet av bredbandshastigheter till de fasta bredbandsabonnemangen är både stort och varierat, vilket innebär att de flesta kan hitta ett alternativ som passar. När det gäller surfmängderna i de mobila bredbandsabonnemangen är utbudet mer begränsat, men för dig som är ute efter riktigt mycket och prisvärd surf kan Universal Telecoms mobila bredband vara ett bra alternativ.

Universal Telecom har genomgående lägre priser jämfört med många andra bredbandsoperatörer på marknaden, men trots det har man varken tummat på produktkvalitet eller kundtjänstens omfattning. Kunderna ger Universal Telecom övervägande fina betyg på omdömesplattformen Trustpilot, där just kundtjänsten verkar vara ett av bredbandsoperatörens absolut starkaste kort.

Fördelar

  • Låga priser
  • Stort utbud av bredbandshastigheter
  • Omfattande kundtjänst

Nackdelar

  • Begränsat utbud av surfnivåer till mobilt bredband
  • Trådlös router ingår inte i abonnemangen

Universal Telecoms erbjudanden

Fast bredband

Universal Telecom erbjuder fast bredband via fiber och ADSL (telejacket) i flera olika stadsnät över hela landet. Några av de stadsnät som Universal Telecom levererar bredband till är till exempel IP-Only, Zitius, iTUX, Open Universe och Open Infra. Lite beroende på vilket stadsnät du är ansluten till finns det flera olika bredbandshastigheter att välja på, där de allra flesta ska kunna hitta ett alternativ som matchar både hushåll och internetanvändning. Universal Telecom erbjuder hastigheterna 10, 100, 250, 500 och 1 000 Mbit/s.

Universal Telecoms hemsida  kan du söka på din adress för att se vilken typ av bredband du kan få, och även vilka bredbandshastigheter som är tillgängliga i just ditt område.

Du kan teckna ditt bredbandsabonnemang utan bindningstid eller med bindningstid på 12 eller 24 månader. En trådlös wifi-router ingår inte i ditt bredbandsabonnemang, det får du själv lägga till i din beställning. Säkerhetspaketet Dome Complete, som till exempel inkluderar föräldrakontroll, lösenordshanterare och anonym surf via VPN, ingår utan kostnad de första sex månaderna.

Mobilt bredband

Universal Telecom erbjuder mobilt bredband i Telenors 4G-mobilnät, som har bra täckning över i princip hela Sverige. Mobilt bredband från Universal Telecom kan vara ett särskilt bra alternativ för dig som surfar mycket eftersom det bara finns tre höga surfnivåer att välja mellan – 40, 100 eller 200 GB surf. Du som inte surfar så mycket varje månad kan med andra ord ha svårt att hitta ett alternativ som passar dina behov.

Abonnemangen för mobilt bredband tecknas i regel helt utan bindningstid. Detta gör det enkelt att byta surfmängd eller säga upp ditt avtal om du inte är nöjd. Om du däremot väljer att lägga till en trådlös router i ditt abonnemang blir bindningstiden 24 månader.

Säkerhetstjänster som brandvägg, antivirus och VPN ingår inte i ditt mobila bredband, men du kan välja att lägga till säkerhetspaketet Panda Antivirus.

Vad kostar Universal Telecoms bredband?

Universal Telecom placerar sig bland de billigaste bredbandsleverantörerna på marknaden och kan erbjuda bra priser både på fast och mobilt bredband med tanke på vilka bredbandshastigheter och surfmängder som erbjuds. Universal Telecoms priser för det fasta bredbandet kan dock variera något beroende på din adress och vilket stadsnät du är ansluten till.

Se vad Universal Telecoms bredband kostar där du bor.

Hur bra är Universal Telecoms kundtjänst?

På Trustpilot får Universal Telecom övervägande bra omdömen av sina kunder, där många framförallt uppmärksammar kundtjänstens engagemang och tillgänglighet. Du kan komma i kontakt med Universal Telecoms kundtjänst via telefon, chatt och mejl och öppettiderna är generösa.

Universal Telecoms supportsida finns vanliga frågor och svar om de olika tjänsterna som kan ge viss vägledning i lättare ärenden. Här finns även aktuell driftinformation och täckningskarta. På Mina Sidor kan du själv hantera ditt bredbandsabonnemang genom att till exempel göra direktbetalningar, välja betalningsmetod, lägga till eller ta bort tjänster.

Helena Darlöf
Helena Darlöf Telekomskribent helena.darlof@bredband.se